Пияни и дрогирани шофьори, пропищели от подкупите, които им искали петимата арестувани полицаи

Закопчаните ченгета били разследвани и за чадър над Георги Семерджиев

https://crimes.bg/vodeshha-tema/piyani-i-drogirani-shofyori-propishteli-ot-podkupite-koito-im-iskali-petimata-arestuvani-policai/112595 Crimes.bg
Пияни и дрогирани шофьори, пропищели от подкупите, които им искали петимата арестувани полицаи

Закопчаните ченгета били разследвани и за чадър над Георги Семерджиев

Петимата арестувани полицаи от столичното Второ РПУ, са били част от разследването на случая с пътния убиец Георги Семерджиев.

 

Въпреки наличието на свидетелски показания, че някои от тях са мили личните коли на Семерджиев в автомивката, те успяват да избегнат вътрешното разследване в МВР.

 

Петимата полицаи от софийското Второ РПУ биват задържани от служители на отдел "Вътрешна сигурност" в сряда, след като са получили подкуп от 10 000 лева от пиян и вероятно дрогиран шофьор, който е причинил сериозна катастрофа в квартал "Надежда" на 4 юни.

 

Около 2 часа след полунощ 25-годишен шофьор на Audi, блъска с висока скорост моторист в тясна павирана уличка, движещ се в насрещната и забранена за движение лента. 21-годишният моторист оцелява по чудо, но е откаран спешно в болница "Пирогов" с травми по главата.

 

В резултат на катастрофата биват също повредени два паркирани автомобила. Свидетели на инцидента твърдят, че шофьорът на Audi-то е бил видимо пиян и шофирал с толкова висока скорост, че след удара автомобилът му се е преобърнал по таван. Няколко минути след катастрофата, полицейски екипи пристигат на мястото на инцидента.

 

Неофициално се твърди, че 25-годишният младеж, предизвикал пиян катастрофата се е познавал с един от полицаите, както и че ченгетата сами свалили регистрационните номера на автомобила му, за да не бъдат заснети от насъбралите се сеирджии. Според данни от разследването, шофьорът, предизвикал катастрофата, платил 10 бона подкуп на полицаите от Второ РПУ. Така в полицейския протокол било записано, че причинителят на тежкото пътнотранспортно произшествие, е неизвестен.

 

Запознати от „Вътрешна сигурност“ в МВР издават, че срещу петимата арестувани полицаи отдавна имало жалби за прибиране на подкупи. Твърди се, че ченгетата дебнели пияни и дрогирани шофьори пред комплекс „Релакс“ в „Надежда“, но не за да ги арестуват и свалят от возилата, а за да ги рекетират за пари.

 

„Тези си носят дори собствени тестове за наркотици и дрегери, макар да нямат право. Възползват се от факта, че са хванали някой в крачка и му искат по 5 бона, за да не му вземат книжката за алкохол и наркотици. Месечно поне четирима-петима тарикати в квартала изгарят по тази схема“, жалват се от своеволията на корумпираните ченгета представители на дребния престъпен контингент.

 

Засега няма яснота дали арестуваните полицаи от Второ РПУ в София ще бъдат изправени пред съда като организирана престъпна група. От Столичната дирекция на полицията лаконично обявяват единствено, че за катастрофата от 4 юни в „Надежда“ и арестите на полицаите, са образувани отделни досъдебни производства. От Софийска районна прокуратура също запазват пълно мълчание по случая.

Източник: Уикенд

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.