Некомпетентна или корумпирана е балчишката прокуратура?

Въпреки безспорните доказателства няма да повдигнат обвинение срещу биячите на Станев 

https://crimes.bg/vodeshha-tema/nekompetentna-ili-korumpirana-e-balchishkata-prokuratura/51834 Crimes.bg
Некомпетентна или корумпирана е балчишката прокуратура?

Въпреки безспорните доказателства няма да повдигнат обвинение срещу биячите на Станев 

Две години, след като бе зверски пребит кметът на Белгун – Благомир Станев, прокуратурата в Балчик е решила да не повдига обвинение. На този етап не са обявени мотивите и затова е трудно да се каже дали става въпрос за некомпетентност или корупция.

Скандалното решение, което все още не е факт е обявено не от наблюдаващия прокурор Красимир Димитров, а от колегата му Даниел Илиев, който е говорител на районното обвинение в Добрич.
Юристи са категорични, че не е имало такъв случай до момента в България – прокурор официално да пророкува като баба Ванга какво ще направи негов колега по друго дело. 

Припомняме, че окървавеното лице на Станев се появи в медиите след парламентарните избори на 5 април 2021 г. Той бе смлян от бой в клуба на ГЕРБ в Каварна. Той посочи и бияча си – ресторантьорът Илиян Събев. 
Насилието се случва пред очите на преЦедателя на общинския съвет в Каварна, както сам изписва титлата си Йордан Стоянов, и на още шестима души.

Те дори бяха накарали Станев да подпише декларация, че напуска ГЕРБ, макар никога да не е бил член на партията, както и документ, че дължи 12 800 лв. на брата на Стоянов. Както стана ясно по-късно, Станев не дължи пари никому, а изял боя, защото в Белгун 11 души гласували за ДПС, вместо за ГЕРБ. 
  
Две години след срамния инцидент, прокурорът Димитров – поредният, в чиито ръце попада делото, е решил да не повдига обвинение.
По думите на Илиев, колегата му нямало да привлича обвиняем, тъй като „нямало основание за извършване на такова процесуално-следствено действие“.

Юристи обаче са категорични, че прокуратурата работи с актове, а не с предположения и допълват, че случаят очевидно ще достигне до Страсбург, понеже както е тръгнало ще се окаже, че кметът на Белгун се е самонабил в клуба на ГЕРБ. Иначе е повече от ясно защо на прокуратурата й е трудно да измисли мярка, с която да замаже толкова фрапантен инцидент. 
Източник: Уикенд 
 

4 Коментара

ValinHob

преди 5 месеца

Стандартная шумоизоляция, устанавливаемая на заводе в автомобилях, особенно в машинах среднего и малого класса, часто оставляет желать лучшего качества. полная шумоизоляция автомобиля - [url=http://www.shumoizolyaciya-avto1.ru/]http://www.shumoizolyaciya-avto1.ru/[/url] Даже премиум-сегмент автомобилей в большинстве случаев оборудован базовыми материалами для шумопоглощения. Из-за этого неудивительно, что как водители, так и пассажиры постоянно сталкиваются с шумом, таким как аэродинамический шум, гул от шин, и даже шум двигателей "соседних" машин на дороге. ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Заказать шумку автомобилей - только в нашем салоне вы найдете высокое качество. Быстрей всего сделать заказ на [url=https://shumoizolyaciya-avto1.ru/]шумоизоляция автомобиля в москве[/url] можно только у нас!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.