Лекар от ВМА пребори Ковид-19: Ето през какво преминал!

https://crimes.bg/vodeshha-tema/lekar-ot-vma-prebori-kovid-19-eto-prez-kakvo-preminal/28705 Crimes.bg
Лекар от ВМА пребори Ковид-19: Ето през какво преминал!

Лекарят се заразил с Ковид-19 по време на работа!

 

С кръвна плазма е бил лекуван д-р Дончев от ВМА, който става доброволец в борбата с Ковид-19, но сам се заразява от вируса. Той вече е добре и сподели, че терапията с кръвна плазма облекчава и има ефект върху организма. Самият той е дарил кръвна плазма за лечението на други болни пациенти.

 

Това разкри самият той пред БНТ и сподели, че е бил съкрушен като е научил новитата, че заразен от вируса. Мислил как оставя колегите си с един по-малко, а недостиг на медицински лица винаги ще има.

 

"Прекарах коронавируса много тежко, това няма нищо общо с грипа", разкри д-р Дончев в ефир. И обясни, че при здрави хора се включва един много неприятен механизъм, който не се повлиява почти с нищо. И то при хора със силен имунитет.

 

"Изненадан бях и то много приятно от факта колко млади хора доброволци има. Такива, които се хвърлят в битката от сърце и искат да помогнат с всичко, което могат", благодарен е той.

 

Към днешна дата лекарят е убеден, че след първоначалните опити и изпитания системата ни е вече много по-подготвена и оттук нататък ще е по-лесно да се овладяват ситуациите.

 

Д-р Дончев смята да напише и книга за протичането на цялото заболяване, както и лечението, с което се е спасил.

 

Припомняме, че днес - 16 юни, новозаразените с Ковид-19 у нас са двойно повече от вчерашния ден. Те са 51 души.

 

По области най-много случаи са установени в София област и град като те са общо 18, в Сливен - 8 и Плевен - 7.

 

В Кюстендил, Стара Загора и Шумен новите случаи са по 3, два са в Пазарджик и по един във Варна, Велико Търново, Добрич, Кърджали, Пловдив, Разград и Ямбол. 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.