Извънредно: Престрелка и убит полицай до Елхово

https://crimes.bg/vodeshha-tema/izvanredno-prestrelka-i-ubit-policay-do-elhovo/27392 Crimes.bg
Извънредно: Престрелка и убит полицай до Елхово

Трагедията се разиграла снощи около малко след 20:30 часа, като граничен патрул съставен от служител на МВР и на МО са попаднали под престрелка в района на село Голям Дервент. В резултат на изстрелите е загинал полицаят, който е прострелян в главата. Предполага се, че е починал още при първия изстрел.


Патрулът се е движил в района на границата с автомобил, когато се натъкнали на срязана част от оградата. Спрели, за да извършат оглед, при който полицаят насочил фенера към срязаната част на оградата и последвал моментален изстрел в главата му. Военният е успял да се прикрие след изстрелите.


Повикано е подкрепление в района, като той е отцепен и претърсен. Не са открити външни хора и мигранти в него.


Предполага се, че стрелецът или стрелците са се оттеглили и укрили в Турция. В момента продължават да текат огледи и следствени действия. Информирани са властите в Турция.


Впоследствие стана ясно, че загнилият полицай е 35-годишният сержант Петър Бъчваров. Колегите му го смятат за един от най-опитните служители на МВР в района. Той се ползвал с голямо уважение и доверие от колегите си, а на служба в министерството е постъпил през 2013-та година.


Източник: nova.bg


Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.