Имали ли сте тези симптоми: Ако да, то може да сте прекарали Ковид-19!

https://crimes.bg/vodeshha-tema/imali-li-ste-tezi-simptomi-ako-da-to-mozhe-da-ste-prekarali-kovid-19/39234 Crimes.bg
Имали ли сте тези симптоми: Ако да, то може да сте прекарали Ковид-19!

 

Ако сте чувствали няколко от тези симптома, то може да сте прекарали коронавирус!

Всички знаем, че главните признаци на заразата с коронавирус са висока температура, суха кашлица и задух. Но лекарите отдавна са разкрили и съобщиха, че болестта е дошла при нас доста по-рано, отколкото сме разбрали.

Експертите обявиха 5 ясни признака, по които можем да разберем дали сме прекарали коронавируса, без да си дадем сметка.

И това са липсата на обоняние, при това започнало изведнъж и съвсем необяснимо. Това е така, защото клетки в носа съдържат протеини, които първи стават жертва на Ковид-19. Подобни хора без обоняние са и едни от основните носители на заразата.

Болките в корема са друг чест признак на болестта, както и наличие на гадене, повръщане и диария. Без за това да има намесена неподходяща храна или разстроен стомах.

Може да ви се появи и конюнктивит - сърбеж, зачервяване и парене в очите. Спонтанната им проява определено е сред признаците на коронавирусна инфекция.

Умората е не по-малко значим признак. Ако внезапно и без конкретна причина сте се почувствали отпаднали и лесно се изморявате, добре е да се прегледате.

И на последно, но не по значение място, идва замаяността и чувството на дискомфорт, които могат да бъдат дори съчетани с дезориентация.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.