Доц. Кунчев прогнозира още едно голямо огнище на Ковид у нас!

https://crimes.bg/vodeshha-tema/doc-kunchev-prognozira-oshte-edno-golyamo-ognishte-na-kovid-u-nas/39213 Crimes.bg
Доц. Кунчев прогнозира още едно голямо огнище на Ковид у нас!

Добрич се очертава като ново огнище на коронавирус!

Ново огнище на Ковид-19 у нас прогнозира главният държавен инспектор доц. Кунчев. Според него това ще е Добрич, където в мовента се тестват 42 души за коронавирус. А причината е повече от безумна. Оказа се, че собственик на кланица за гъски е организирал 4 дневна почивка на служителите си в Копривщица.

Някои от хората са се почувствали зле и в момента 42-ма души от кланицата се тестват, защото сред тях има хора с оплаквания. А доц. Кунчев прогнозира, че е напълно вероятно заради тази и подобни екскурзии Добрич да се превърне в ново огнище на заразата от Ковид-19.

"Докато болшинството правят, каквото искат и смятат, че тази болест е излислена ще има много нови заразени. Не ми се мисли да стане и тук като в Италия и Испания!", опасява се експертът.


Той заяви, че Ковид-19 е променен и вече се предава много по-лесно от човек на човек. Ако преди е трябвало някой около теб да киха или кашля, то сега е достатъчно да говориш със заразен човек без предпазна маска.

"Стига ти да се намираш час или два в затворено помещение и да говориш с носител на вируса, за да се заразиш. Разбира се, ако и двамата не носите маски", обясни Кунчев.

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.