Kaufland изгради нова образователна детска площадка в Малинова долина

https://crimes.bg/uncategorized/kaufland-izgradi-nova-obrazovatelna-detska-ploshtadka-v-malinova-dolina/27363 Crimes.bg
Kaufland изгради нова образователна детска площадка в Малинова долина

Kaufland България изгради своята първа образователна детска площадка "Kuniboo" като дарение за столичния район "Студентски". Инвестицията за реализацията на проекта е за близо 190 000 лева. Площадката е разположена в близост до хипермаркета на веригата в жк "Малинова долина" и е предназначена за деца от 5 до 12 годишна възраст.


 снимка: Kaufland


 


Детската площадка е снабдена с множество атрактивни съоръжения, в това число - въжена пирамида, висока 3,5 м и "въжен тролей" с дължина 26 м . Акцент в нея е и образователният елемент - 12 пейки са изписани със специални екологични послания, насочени към най-малките. Сред тях са съвети за намаляване на пластмасата, пестене на ресурсите и увеличаване на консумацията на сезонни плодове и зеленчуци. Площадката е застлана с ударопоглъщаща настилка, а за максимална сигурност и комфорт на посетителите е монтирана и ограда. Всички съоръжения за активна игра са произведени от френска компания, сертифицирана със TUV сертификат за качество.


Образователната площадка на Kaufland България е част от плановете на компанията за строителство и реконструкция на общински детски площадки в цялата страна. Тя носи името на малкия енот Kuniboo, който е талисман на собствената марка продукти на ритейлъра, предназначени за бебета и деца.


 снимка: Kaufland


 


"Първата образователна детска площадка "Kuniboo" е част от цялостната CSR стратегия на компанията ни за подобряване на средата, в която живеем. В следващите години предстои да изградим или ремонтираме множество общински детски площадки, тъй като грижата за децата е и ще продължи да бъде приоритет за Kaufland България. Като лидер на пазара ние осъзнаваме обществената си роля и ще продължим да сме верен приятел на децата и техните родители", коментира Кремена Георгиева, мениджър "Корпоративни комуникации и CSR" на Kaufland България.


 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.