Заловиха 28-годишен с дрога за близо 3 млн. лв.

https://crimes.bg/kriminalno/zaloviha-28-godishen-s-droga-za-blizo-3-mln-lv/28187 Crimes.bg
Заловиха 28-годишен с дрога за близо 3 млн. лв.

Българинът е заловен от властите в Малта с рекордно количество дрога. Той е превозвал различни видове – кокаин, хероин и канабис. До арестът му се е стигнало след сигнал за трафик на дрога от Италия към Малта. Бусът, шофиран от Мустафа Мадхун е спрян в граф Поцало в провинция Рагуза. Оттам полицията го ескортира до място за оглед в техния служебен гараж във Флориана.




Там разследващите извършили обстойно претърсване и оглед на товарния автомобил, като използвали и обучени следови кучета, които открили скривалището. Открити са сериозни количества канабис – 29 кг, кокаин – 5 кг, хероин – 4кг. Количеството е оценено на около 1.5 млн. евро или близо 3.0 млн. лева.


 


Шофьорът обяснил на разследващите, че не знае нищо за дрогата и, че е невинен и е студент, който работи. Полицията е задържала Мустафа Мадхун, който е изправен пред съда. Магистратите решили, че има доказателства срещу него и го оставили за постоянно в ареста.


Предполага се, че става въпрос за международен канал за трафик на наркотици.


 


В същото време от Пътна полиция съобщиха, че само за вчерашния ден са заловени 14 шофьора под въздействие на наркотици, както и още 7 отказали да бъде тествани.


 


Източник: lupa.bg

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.