Телеграф: Герман Костин се провалил на полиграфа за двойното убийство на Никита и Анна

https://crimes.bg/kriminalno/telegraf-german-kostin-se-provalil-na-poligrafa-za-dvoynoto-ubiystvo-na-nikita-i-anna/37728 Crimes.bg
Телеграф: Герман Костин се провалил на полиграфа за двойното убийство на Никита и Анна

Руснакът Герман Костин се е провалил на детектора на лъжата по време на разпита си за двойното убийство на Анна Леонтиева и 5-годишния й син Никита, пише „Телеграф”, като се позовава на високопоставени източници от МВР.

Резултатите от него обаче не се считат за доказателство в съда и по тази причина 51-годишния мъж все още е в разследването в качеството си на свидетел. Той има призовка и за полицията в Бургас, където също е образувано дело за екзекуцията на Анна Леонтиева. 

Останки от трупа на 35-годишната жена бяха открити край Приморско, а на малкия Никита-в куфар в реката край с. Долни Пасарел. Затова и се водят две разследвания, обясниха криминалисти.

Родните спецслужби няколко пъти търсили Костин за разпит като свидетел, но тъй като не го открили, го обявили за издирване с принудително довеждане, издадоха разследващи. Преди няколко дни те получили сигнал от партньорска служба, че се очаква Герман Костин да кацне у нас с полет от Турция в петък. 

Няколко човека незабавно се изстреляли на летището, за да посрещнат руснака. Разпитът на Костин започнал в събота на обяд и продължил до неделя през нощта. Чужденецът пристигнал в СДВР с адвокатка и по собствено желание се качил на полиграфа. 

През цялото време твърдял, че е невинен и за последно видял Анна Леонтиева с някакъв Паша. Дори описа един път, че този мъж бил кавказец, а преди ден – че е арабин.

Руснакът заявил пред ченгетата, че телефона на Анна бил активен буквално допреди 3-4 дни. Имал дори натрупана сметка от 160 лв. В хода на разследването се оказало, че картата е на името на Костин, а той извадил дубликат.

51-годишния мъж намеси в криминалния случай и бащата на Никита- Вадим Плотников, който е шеф на онкодиспансера в Перм и бивш министър на здравеопазването в областта.

По думите му разрив в отношенията между Анна и бившия й съпруг настъпил след като тя го оскърбила, а проблемите им произтичали от 20-годишната разлика в годините. 

„Намесени са и много големи пари”, твърди още Костин. Той отново повтори, че връзката му с Леонтиева била покрай лекари за момченцето, което имало изкривяване на ходилата и се изненада защо видния педиатър Плотников не е взел мерки още навремето. 

„Бащата на Никита няма нищо общо с убийствата. Интересно защо го намесват, както и мистериозния Паша. Тепърва ще се установява. Очакваме и той да кацне у нас скоро”, коментираха разследващи.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.