Съда освободи митничарите от "Лесово"

https://crimes.bg/kriminalno/sada-osvobodi-mitnicharite-ot-lesovo/37274 Crimes.bg
Съда освободи митничарите от "Лесово"

Миналата година те арестувани по обвинение за приемане на подкупи




Източник:




2015-01-12 13:32:00


Крими


0

Прочетено: 230706

Кратка връзка








Освободени са петимата митничари от ГКПП "Лесово", които бяха арестувани в началото на ноември по подозрение за участие в организирана престъпна група за взимане на подкупи.

Първоначално бяха арестувани 7 души, а пунктът беше затворен за почти денонощие. "Акцията беше извършена след дълга подготовка и започна в момента, в който един от началниците на смяна е предал на началника на митницата плик с пари", обясни тогава зам. главният прокурор Борислав Сарафов. Следователи заявиха, че са намерили над 220 хил. лв. в гардероба на служителите.

Впоследствие в ареста останаха четирима: началника на митническия пункт и обвинен като ръководител на групата Димитър Колев , началниците на смени Георги Банев и Чавдар Дюлгеров, както и митническият инспектор Юрий Кузнецов. Малко по-късно апелативният наказателен съд задържа и Димитър Шопов, зам.-началник на смяна.

В началото на 2015 година митничарите са подали молба да бъдат пуснати от ареста. Тя е уважена и от двете инстанции, а задържаните са пуснати срещу гаранции от 10 и 20 хил. лв. Мотивацията на съда е, че един от тях е вдовец и трябва да се грижи за децата си, а освен това , след като са отстранени от работ е отпаднала възможността да извършат нови престъпления.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.