Оправдаха Сретен Йосич за убийството на Иво Пуканич

https://crimes.bg/kriminalno/opravdaha-sreten-yosich-za-ubiystvoto-na-ivo-pukanich/37268 Crimes.bg
Оправдаха Сретен Йосич за убийството на Иво Пуканич

Сърбина Сретен Йосич бе оправдан, като причина е "липса на доказателства", за това, че е поръчал убийството на Иво Пуканич.




Източник:




2014-04-03 20:24:00


Съд и прокуратура


0

Прочетено: 229698

Кратка връзка








Снимкова галерия







Сръбският съд оправда известният като наркотрафикант Сретен Йосич за поръчителство на убийството на хърватският журналист Иво Пуканич.

Съдът наложи присъда от 40 години затвор за убиеца, който е задействал бомбата убиец - Желко Милованович. Атентата срещу Пуканич бе извършен през октомври 2008 година в Загреб. Същата присъда Желко Милованович получи и на делото срещу него в Хърватия.

Заедно с него там бяха осъдени още 6 души, които получиха затвор между 15 и 40 години.

Иво Пуканич бе основател и главен редактор на хърватският вестник "Национал". Заедно с него загина и неговият близък сътрудник Нико Франич.

Сърбина Сретен Йосич бе оправдан, като причина е "липса на доказателства", за това, че е поръчал убийството на Пуканич. Според прокуратурата, която обжалва решението на съда, Йосич е платил повече от 1 500 000 евро за убийството на журналиста, като целта е била ограничаване на хърватските медии, в публикуването на информация за сръбските престъпни групи.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.