Нова измама изправи София на нокти

https://crimes.bg/kriminalno/nova-izmama-izpravi-sofiya-na-nokti/28159 Crimes.bg
Нова измама изправи София на нокти

От известно време насам в София вършее нова измама, която изправя хората на нокти.


Публикация на столичанин в социалната мрежа Фейсбук съобщава за действащата измама. Той отправя предупреждение към хората, които биха могли да се превърнат в потенциални жертви на измамниците.


Столичанинът отбелязва, че на тях вече им се е случила на ул. „Коста Лулчев“ в София и предупреждава съкварталците си от столичния квартал „Гео Милев“ да бъдат особено внимателни.




Мъжът разкрива, че от няколко дни насам блокът им е наобикалян редовно от съмнителни лица, които както сами се досещате са от ромски произход, отбелязва София24.бг.

Става въпрос за жени, които твърдели, че изчаквали хазяина да им отвори вратата, за да направят оглед на апартамент, който се отдава под наем.


В крайна сметка обаче се оказало, че собствениците на два апартамента във въпросния блок изплакали, че жилищата им са разбити и са станали жертва на обир.

За съжаление във въпросния блок нямат камери, но пък се заканват, че след този случай ще сложат, за да могат да предотвратят бъдещи измами от този род.


Органите на реда пък припомнят, че през отпускарския период много от жилищата биват обрани, докато собствениците им са на почивка. Затова те съветват да се затварят всички прозорци, както и да не споделяте с непознати къде отивате и колко дълго ще отсъствате от дома си.

Източник: blitz.bg

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.