Кела, Харакирито и полицаят - убиец от Крушевец, влизат в съда

https://crimes.bg/kriminalno/kela-harakirito-i-policayat-ubiec-ot-krushevec-vlizat-v-sada/37532 Crimes.bg
Кела, Харакирито и полицаят - убиец от Крушевец, влизат в съда

В бургаския съд влизат едни от най-знаковите дела. Съдебен процес, който предизвиква най-голям интерес, безспорно е делото за убийството на колбасарския бос Димитър Стаматов – Мастара. Основен обвиняем за поръчителство и помагачество при показната екзекуция преди 12 години е Пламен Дишков – Кела. За пряк извършител на мократа поръчка бе признат Тодор Неделчев – Недьо, който вече излежава 20-годишна присъда.

Обвинителният акт по делото беше внесен в съда едва в края на миналата година, тъй като Кела се укриваше близо 10 години в чужбина. Бившият сикаджийски бос дори бе обявен за издирване с червена бюлетина на Интерпол. Броени дни преди подновяването на делото отново се появиха информации за мистериозно изчезване на Дишков, който след „прибирането” си в България се покри в поморийски хотел. Процесът започва на 24 февруари в Бургаския окръжен съд. Предвидени са 4 дни заседания. Мастара беше убит на 21 ноември 2002 година с един изстрел от снайпер фатално близо до сърцето, съобщава "Черноморски фар".

Две седмици по-рано – на 10 февруари, стартира делото срещу подпалвача от Созопол Павел Господинов – Харакирито. Процесът ще бъде воден от нов магистрат – Даниел Марков, заради внезапната кончина на съдия Денчо Стоянов.

Харакирито е обвинен за умишлен палеж на къща на 15 ноември 2012 година в Стария Созопол. В пожара загинаха 52-годишна жена и нейните родители. Делото беше отлагано два пъти заради влошеното здравословно състояние на Господинов.

Очаква се съвсем скоро да стане известна и датата за процеса срещу полицая Костадин Стоянов. Преди няколко дни прокуратурата внесе обвинителния акт срещу него.

Той е обвинен за това, че в края на миналата година прегази 11-месечно бебе в село Крушевец. Експертизите доказаха, че той е бил пиян и надрусан.

В началото на март тръгва делото срещу Ивайло Зартов. То е образувано по искане на т. нар. комисия „Кушлев” за отнемане на незаконно придобито имущество. Комисията претендира за отнемане в полза на държавата на имущество на обща стойност 2 236 091,35 лв. от Зартов и още един ответник.

На 5 март продължава един от най-знаковите процеси в областта – този за убийството на 8-годишната Александра от Поморие. Очаква се пред съда най-после да говори и обвиняемата за жестокото престъпление Атанаска Георгиева. Предвидени са 2 дни съдебни заседания, по време на които се очаква да бъдат разпитани ключови свидетели.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.