Искат помощ от Киро Японеца за „Орландовци“

https://crimes.bg/kriminalno/iskat-pomosht-ot-kiro-yaponeca-za-orlandovci/37799 Crimes.bg
Искат помощ от Киро Японеца за „Орландовци“

От ромския бос се очаква да тушира напрежението сред циганите




Източник:




2015-06-17 15:58:00


Крими


0

Прочетено: 195552

Кратка връзка








Депутатите от управляващото мнозинство са направили опит да се свържат с циганския лидер Кирил Киров-Японеца, за да помогне в овладяването на конфликта в „Орландовци“, научи BIG5.BG от източници, близки до боса. 

 

Киров, който е сред най-известните лидери на циганската общност в София. Според политиците, влиянието му сред ромското население във „Факултета“, „Орландовци“ и „Филиповци“ ще може да повлияе за туширане на напрежението поне от едната страна на конфликта.

 

По наша информация във връзка с Японеца са влезнали депутати от ГЕРБ и Реформаторския блок, които са най-заинтересовани от бързо потушаване на конфликта и успокояване на ситуацията в София. В плановете на двете партниращи си в управлението партии влиза спечелване на огромно мнозинство в бъдещия столичен общински съвет след местните избори през октомври, като те могат да бъдат осуетени при ескалиране на сблъсъците между цигани и българи.  

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.