Ексклузивно: Брат Галев убит зверски в Дубай. Тялото му докарано у нас със самолет. Затова погребението е спряно

След стотици  убити и измъчвани от Гелето, провидението достигна и него. Зъл демон, изпратен от жертвите му, най-накрая го приключи

https://crimes.bg/kriminalno/ekskluzivno-brat-galev-ubit-zverski-v-dubay-tyaloto-mu-dokarano-u-nas-sas-samolet-zatova-pogrebenieto-e-spryano-3/111203 Crimes.bg
Ексклузивно: Брат Галев убит зверски в Дубай. Тялото му докарано у нас със самолет. Затова погребението е спряно

След стотици  убити и измъчвани от Гелето, провидението достигна и него. Зъл демон, изпратен от жертвите му, най-накрая го приключи

Зловещи и спиращи дъха разкрития за смъртта на Ангел Христов направиха току що наши източници от ъндърграунда. Според тях чудовището на престъпния свят Ангел Христов е бил ликвидиран в Дубай, а тялото му е пренесено у нас като багаж, без летищните власти в Емирствата да се усетят. Убийството е извършено с помощта на негови близки, които са поставили бързо действаща отрова в храната му, предизвикваща сърдечен разрив и инфаркт. Не е изключено токсинът да е бил даден от лека жена, с която Гелето имал навик да подслажда дните си в странство.

 

Ужасяващата мълва носи още, че смъртта е настъпила след черна магия, изпълнена от африкански шаман. Магьосникът призовал зъл демон да погуби Геле, а поръчката дошла от роднини на негови жертви, които искали възмездие за мъките, причинени им от бившата барета.

 

Душманите му се погаврили с трупа, натиквайки го в куфар. Целта им е била полицията в Дубай да не разследва покушението, ето защо те скроили план да стоварят като чувал с картофи тленните останки в родното му с. Ресилово.

 

Тези обстоятелства са мотивирали родното МВР да спре погребението, разследвайки точно вещно укривателство, потвърдиха и хора от службите. Ще се проверява дали скоротечната кончина и пренасянето на трупа имат нещо общо с мистериозно кацналия във Варна вместо в София полет на “Уиз Еър” от Дубай.

 

Не е ясно дали вътрешното министерство вече е запознато с версията, т.к със заповед на министъра на вътрешните работи Иван Демерджиев започват две проверки за това как Христов е влязъл у нас, тъй като срещу него има влязла в сила присъда и следва да бъде арестуван от гранична полиция. Втората проверка е свързана с работата на полицията в Кюстендил. Ще трябва да се изясни защо местната структура на МВР не е придобила информация, че Христов е в дома си в кюстендилското село Ресилово.

 

През 2012 Ангел Христов, заедно с Пламен Галев, бяха осъдени от върховния съд задочно, тъй като преди произнасянето на съда двамата бяха напуснали страната. Затова и бяха обявени за издирване с червена бюлетина на Интерпол.

В публичната част от системата на Интерпол името на Христов все още фигурира. Там е записано, че мъжът е обявен за издирване заради участие в престъпна група и изнудване.

За Ангел Христов и Пламен Галев Окръжната прокуратура в Кюстендил издаде и Европейска заповед през май 2015 г. Двамата бяха обявени за международно издирване.

 

“Братя Галеви” бяха осъдени по обвинение, че са принудили Пламен Миланов от Дупница да им прехвърли 50% от таксиметровата си фирма "Сити транс" ООД, както и всеки месец да им предава половината от оборота си. В окончателната си присъда по казуса Върховният касационен съд (ВКС) записа, че по този начин "братята" са ощетили Миланов с над 82 000 лева.

В края на 2015 г. Миланов и млада жена бяха открити мъртви в помещение в Дупница без видими следи от насилие.

 

Кои са Братя Галеви

 

Пламен Галев е роден на 23 ноември 1967 г. в Кърджали. След казармата постъпва в системата на МВР. Тогава е само на 20 години. Става сержант в РПУ – Станке Димитров. Показва качества и е изтеглен в Специализирания отряд за борба с тероризма в София. Там се засича с Ангел Христов, който е постъпил през 1990-а, също на 20 г. Взводен командир на Галев и Христов е арестуваният през 2010 г. Алексей Петров, подсъдим по делото „Октопод“.

Галев и Христов напускат отряда на баретите със скандал в средата на 90-те. След това Пламен Галев става оперативен работник в ГДБОП, а Ангел Христов е назначен също като разузнавач в звеното на службата в Кюстендил. Галев напуска МВР през 1997 г., а Христов година по-късно. През 2000 г. се връщат в България и се установяват в дупнишкото с. Ресилово. Там изграждат огромна резиденция. Вече са регистрирали първата си фирма за транспорт по суша, въздух и море.

През 2009 г. регистрират още няколко фирми.

Освен двете офшорки Пламен Галев и Ангел Христов са собственици и управители на още няколко фирми. Започват съдружие с няколко фирми, контролирани от Васил Божков. Предметът на дейност е пътно строителство. Техни приближени участват в управлението на няколко подобни структури, сред които „Автомагистрала Струма“ АД и „Пътища Самоков“ ДЗЗД.

Покрай Васил Божков се сдружават и с Феодор Феодоров – Голямата Федка от Перник. Точно една от фирмите им с него става обект на данъчна проверка след ареста на Пламен Галев през 2008 година. Започват да ровят в документацията на дружеството и начисляват ДДС за довнасяне в размер на 70 хиляди лева. С Федката Галеви имат обща фирма „Югозападна инвестиционна компания“.

С нея участват в „Спортни съоръжения и системи“ заедно с бившия банкер и настоящ бизнесмен Георги Попов. Името на компанията се свързва със скандал за спорен имот. В „Инфра асет мениджмънт“ Галеви са партньори отново с пернишкия бизнесмен Феодор Феодоров. Срещу управителя на дружеството Веселин Пейчев има обвинение, че е укрил корпоративен данък от 600 хил. лева.

През 2009 г. се кандидатира за депутат, но безуспешно. През 2012 г. е признат за участник в организирана престъпна група и осъден на пет години в затворническо общежитие, след което заедно с Ангел Христов е обявен за международно издирване за да изтърпи наказанието си.

Женен е, с две деца от този брак, но с жена му са разделени. Към края на 2010 г. чакат дете с неговата дългогодишна приятелка.

В края на 2008 г. в предаването „Тази сутрин“ на Би Ти Ви Ангел Христов нарича „идиоти“ общинските съветници от Атака Методи Стойнев и Милен Попов и бившия кмет на Дупница от БСП Първан Дангов. Впоследствие Пламен Галев се солидаризира с Христов по този въпрос в местна телевизия. Общинските съветници завеждат дело и през декември 2011 осъждат Братя Галеви да им заплатят 8000 лв. за обидата.

Пламен Галев е арестуван през декември 2008 година заради заплахи срещу журналистка. През 2009 г. е заведено дело срещу него за изнудване, средна телесна повреда и принуда. През 2009 г. Галев е кандидат за депутат и е пуснат под гаранция от 50 000 лева. През 2010 г. Окръжният съд в Кюстендил го оправдава.

През юли 2011 г. Пламен Галев е признат за виновен за организиране на престъпна група от Софийския апелативен съд и е осъден на седем години затвор. През декември същата година Върховният касационен съд започва разглеждането на делото.

Неговото решение е произнесено през май 2012 г. – състав на ВКС с председател съдия Савка Стоянова намалява присъдата на Пламен Галев на пет години, които той трябва да изтърпи в затворническо общежитие от открит тип при първоначален общ режим. Пламен Галев и Ангел Христов са обявени за издирване, след като изчезват преди да влязат в затворническото общежитие. През декември 2015 г. ключов свидетел по делото срещу тях е открит мъртъв.

 Източник: crimesbg.com

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.