Чии интереси настъпи Явор Доков, че се опитаха да го очистят?

https://crimes.bg/kriminalno/chii-interesi-nastapi-yavor-dokov-che-se-opitaha-da-go-ochistyat/27358 Crimes.bg
Чии интереси настъпи Явор Доков, че се опитаха да го очистят?

Митническият инспектор Явор Доков се жалва, че таксиметров шофьор от ромски произход минал през крака му в София и едва не го оставил на място.


Органите на реда са се заели със случая, а водачът е идентифициран.


„Случи се на 4 ноември вечерта, някъде към 23 часа. Завивах към „Черни връх” на кръстовището при „Кошарите”. Нямаше коли, но ми направи впечатление, че едно такси е спряло по средата на булеварда на аварийки. Почнах да му присветкам дълги – къси, за да се премести. Отбих вдясно и излязох от колата. Тъкмо направих няколко крачки, че да видя какво става и човекът даде газ. Направо си ме прегази. Мина през двата ми крака, преди това прелетях през капака на такси „Панда”.


Нещата се развиваха като във филм. Някак си успях да се кача на автомобила си. Той също се качи в неговия. Почнах да го преследвам около мол „Парадайз”. Звъннах и на 112, за да подам сигнал. От там ми казаха да не го гоня, защото ще се получи сам последствията. Дойдоха патрулки, полицаи от СДВР, пуснах всякакви сведения за човека. Дори номера на таксито, но ще видим какво ще се случи. От КАТ го издирват вече по Закона за пътищата. Вече съм разговарял с адвоката си, ще чакаме да го намерят и да пусне иск през застрахователя.


Имал съм какви ли не инциденти. Всички знаят за случая с Волен Сидеров. Но за първи път видях някой целенасочено да тръгва към мен, сякаш ме е чакал да мина. Той тръгна да ме гази още като стъпих на платното. Вече си извадих медицинско. Имам някакви хематоми по краката”, разказва Явор Доков.


Неговото име попадна за първи път в медиите след друг автомобилен инцидент на автомагистрала „Тракия” през 2006 г. Тогава младият мъж става жертва на агресивно поведение от страна на шофьора на Волен Сидеров. Историята влиза в съдебна зала, но с времето нещата се потулват и така не става ясно кой е бил крив и кой прав.


На 4 ноември Доков отново е изненадан от спряла кола на пътя и агресивно поведение на шофьор от ромски произход. Митническият инспектор казва, че няма идея защо колата е била спряна на булеварда, точно пред сградата на НСО, но се надява, че има достатъчно камери, които ще бъдат иззети и прегледани от органите на реда, за да възтържествува истината.

Такситата „Панда” кръстосват София от 2012 г. насам. Посочили са оборот за 2019 г. от 126 000 лева. Знае се, че към същата година имат 7 служители, които въртят „геврека”. Дружеството е със седалище в столичния квартал „Красно село”, бл. 25, ет. 1. На този адрес са регистрирани още 69 фирми, развиващи всякаква вид дейност, която не е забранена от закона. Официален управител е Христо Влахов.


Явор Даков бе кандидат за народен представител от „Има такъв народ”. Той е един от първите българи, завърнали се от чужбина, за да работят у нас. Завършил е с отличие факултета по международна политика към Университета на Уелс, като притежава бакалавърска степен по международна политика и разузнавателни науки.


Доков е в екипа за разработка на проекта за нова митническа методика, отличен на високо ниво в Европейския съюз. С разработената в дирекция „Митническо разузнаване и разследване” методология за разкриване и обосноваване на признаци за деклариране на стоки на занижени цени, държавната институция получи отличие в конкурса за най-добър европейски обществен проект на Европейския институт по публична администрация.


За съжаление, още с връщането в родината Явор става жертва на магистрален скандал, докато кара дядо си на път за болницата. Той е нападнат и ударен от шофьора на Волен Сидеров, а делото за този екшън се точи с години. Дали така ще стане и с таксиметровия шофьор от „Панда”, можем само да гадаем.

Източник: Уикенд

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.