Четирима въоръжени с маски и автомати обраха в 8 ч. сутринта инкасото на "Вип Секюрити" от банкоматите на ОББ и Пощенска банка в подземията на Ринг Мол

https://crimes.bg/kriminalno/chetirima-vaorazheni-s-maski-i-avtomati-obraha-v-8-ch-sutrinta-inkasoto-na-vip-sekyuriti-ot-bankomatite-na-obb-i-poshtenska-banka-v-podzemiyata-na-ring-mol/27356 Crimes.bg
Четирима въоръжени с маски и автомати обраха в 8 ч. сутринта инкасото на "Вип Секюрити" от банкоматите на ОББ и Пощенска банка в подземията на Ринг Мол

Четирима въоръжени до зъби главорези с тъмни дрехи, ръкавици и маски обраха инкасото на "Вип Секюрити", което е трябвало да зареди с пари ОББ и "Пощенска банка" в 8 ч. тази сутрин в Ринг Мол. Инкасо автомобилът е влизал в паркинга на столичния търговски център, за да зареди банкоматите.


Зам.-градският прокурор на София Иво Илиев заяви, че пред инкасото е застанал автомобил, който е препречил движението. Тогава са излезли няколко въоръжени лица.


Заплахата към шофьора и охранителя на "Вип Секюрити" е била: "Излизайте! На земята!". На охранителя са сложени белезници, а шофьорът на автомобила е ударен, но не е нещо сериозно, посочиха още от прокуратурата.


Нападателите са отворили автомобила и са започнали да товарят парите, предназначени за банкоматите на ОББ и "Пощенска банка" в другата кола. По всяка вероятност сумата е сериозна. След като са преместили касетите, нападателите са се качили в два автомобила с украинска регистрация.


След обира колите на похитителите са били запалени в кв. "Кръстова Вада". Опожарените автомобили също са с украински номера, което потвърждава връзката между двете престъпления. Извършителите вероятно са знаели предварително маршрута на "Вип Секюрити" и така са организирали обира. Все още се уточнява сумата, която е открадната. Взети са всички пари от автомобила.


Има записи от видеокамерите в "Ринг Мол", които все още не са прегледани обстойно, допълват криминалисти.

Източник: crimesbg.comКоментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.