Брутални разкрития за шофьора, събрал очите на катаджиите в точка

https://crimes.bg/kriminalno/brutalni-razkritiya-za-shofyora-sabral-ochite-na-katadzhiite-v-tochka/28344 Crimes.bg
Брутални разкрития за шофьора, събрал очите на катаджиите в точка

През изминалата нощ катаджиите се натъкнаха на поредния шофьор, седнал зад волана след употребата на алкохол, при това на солидно количество.


Припомняме, че той бе хванат на Околовръстното шосе в столицата да шофира с 5.11 промила алкохол. Освен това при направения му полеви тест станало ясно, че е употребил и канабис. Мъжът е задържан. Не е оказал съпротива при задържането му, уточняват от Нова тв.




Инспектор Виден Димитров споделя, че преди да му бъдат направени тестовете, водачът показал силно притеснение – целият треперел и се държал неадекватно. Разкрива, че в неговата практика тази стойност на измерен издишан алкохол е най-високата.


За никого не е тайна, че след жестокото меле, причинено от Георги Семерджиев, отнело живота на две млади жени, полицията стартира акция срещу седнали зад волана след употребата на алкохол и наркотични вещества.


От началото на акцията са проверени 12 299 пътници и водачи, съставени са 2 467 фиша и 723 акта.


Прави впечатление, че напоследък все по-често се срещат водачи, които сядат да шофират след употребата на алкохол и наркотични вещества. Някои от тях дори ползват коктейл от няколко наркотични вещества.

Изловени да шофират под въздействието на наркотици или техни аналози от началото на акцията, са 14 водачи, разкриват от вътрешното министерство.

Източник: dir.bg

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.