Шофьор помете дете на пешеходна. Какво е състоянието му?

https://crimes.bg/inczidenti/shofyor-pomete-dete-na-peshehodna-kakvo-e-sastoyanieto-mu/27731 Crimes.bg
Шофьор помете дете на пешеходна. Какво е състоянието му?

Пореден шофьор помете дете на пешеходна пътека.


Случката се е случила на ул. Калиакра в Добрич. Момче на 13 години пресичало пешеходната пътека, когато било връхлетяно от лека кола, отбелязват на сайта си от Областната дирекция на МВР в града.


Сигналът за инцидента е подаден вчера – 15 септември малко след 13.30 ч. За щастие детето се е разминало само с контузия на крайници и е без опасност за живота. След извършения преглед от медици в болницата, то е било освободено за домашно лечение.


От днес в областта е в действие специализирана полицейска операция, имаща за цел осигуряването на безопасността на движението по пътищата.

Тя съвпада с координираната операция "Фокусирай се върху пътя" на ROADPOL, която тече от днес и ще продължи до 22 септември. Операцията е съобразена с Дните на безопасността на пътя, чието мото тази година е „Остани жив! Пази живота!“.


21 септември (сряда), е обявен за Ден без загинали на пътя.

Тази операция акцентира основно върху спазването на правилата при използване на мобилни устройства по време на движение, както и недопускане на управлението на ППС под влиянието на фактори, разсейващи водача.


Смята се, че сред основните причини за тежки ПТП-та е именно разсейването на водачите с мобилни устройства и вградени електронни системи в автомобилите.

Източник: lupa.bg


Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.