Прокурор Манчев преди самоубийството си - „Болките са много силни, трябва да реша какво да правя”

https://crimes.bg/inczidenti/prokuror-manchev-predi-samoubiystvoto-si-bolkite-sa-mnogo-silni-tryabva-da-resha-kakvo-da-pravya/36468 Crimes.bg
Прокурор Манчев преди самоубийството си - „Болките са много силни, трябва да реша какво да правя”

През последните години като прокурор в отдел “Досъдебен” Манчев бе ангажиран с работата по проекти за подобряване взаимодействието на прокуратурата с неправителствения сектор. Но от 2 години прокурор Манчев е страдал от тежко заболяване, твърди се че е рак. През това време той се е борил в коварна битка изпълнена с болка и агония. На най-близките си само той доверил, че е много зле и незнае какво да прави "Болките са много силни, трябва да реша какво да правя”. Предполага се, че е планирал самоубийството си дълго.Манчев сложи край на живота си с 1 куршум, докато е бил сам в жилището си в бл. 216А в столичния кв. “Овча купел” във вторник. До трупа е открит личният “Макаров” на магистрата, който той обикновено съхранявал в каса. Открила го съпругата му, която при гледката изпаднала в шок. Вестта за смъртта му шокира и колегите му в Съдебната палата.Минути след трагедията униформени завардиха входа, пускаха само живеещи. Присъствието на полицаи изненада обитателите на блока, в който живеят предимно служители на съдебната система. Първият оглед започна около 20,30 ч, защото се изчакваше съдебен лекар. Вчера преди обед бе направен и втори оглед. Разследването е поето от Националната следствена служба.“Основната версия е, че прокурорът е решил да се самоубие, за да сложи край на мъките си и да не тежи на никого. Подготвил се е. Постлал си е 2 одеяла на пода, вероятно за да няма много кръв. Легнал е и се е застрелял в главата”, разказа потресен негов колега.“Беше добър юрист, много трудоспособен. Поемаше отговорност и не се криеше зад гърбовете на другите. Малко хора знаят, че всичко му минаваше през сърцето. Отиде си млад, на 55 г.”, разказва човек от екипа му.“Беше изключително силен човек. Дори и постъпката му да сложи край на живота си е израз на сила и мъжко достойнство”, каза негов колега и близък приятел пред “24 часа”.“Всички сме изключително опечалени и съжаляваме, че си отиде един прекрасен човек. Той бе изключителен колега, приятел и професионалист. Колкото и натоварен да му бе денят, успяваше да намери време да поговори с всеки колега, потърсил го за съвет или професионална помощ, да каже добра дума на всекиго, каза пред “24 часа” вчера прокурорът от ВКП Николай Соларов.Поклонението пред тленните останки на бившия зам. главен прокурор Христо Манчев по всяка вероятност ще е в петък в Боянските гробища, казаха близки до семейството.  

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.