Зловещи разкрития за жестокото убийство край Сливен видяха бял свят

https://crimes.bg/analizi/zloveshti-razkritiya-za-zhestokoto-ubiystvo-kray-sliven-vidyaha-byal-svyat/42078 Crimes.bg
Зловещи разкрития за жестокото убийство край Сливен видяха бял свят

 

Извършеното се квалифицира като престъпление по чл. 116, ал. 1 т. 3 от Наказателния кодекс и се наказва по-тежко от убийството по чл. 115

Зловещи разкрития за жестокото убийство, извършено край Сливен, видяха бял свят.

 

От 15 до 20 години лишаване от свобода, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна може да получи 25-годишният Юлиян за убийството на 58-годишния си баща в Сливенско. 

Припомняме, че жестокото престъпление бе извършено по време на риболов на 5 октомври. Убиецът е задържан. При ареста му пробата за употреба на наркотици е дала положителен резултат за метаамфетамин, пише "Труд".Юлиян И. и 58-годишният му баща са от Сливен. Отишли да хвърлят въдици в изкуствените езера между сливенските села Чокоба и Крушаре, заедно с компания. Към 13 часа приятелите подали сигнал в полицията.При огледа се установило, че безжизненото тяло на бащата е захвърлено във водоема. Извършителят успял да премине реката и опитал да се укрие.

„За по-малко от два часа той бил открит и задържан“, разкрива зам.-директорът на ОДМВР комисар Веселин Василев.Какво се е случило до изкуственото езеро, тепърва ще се изяснява. Твърди се, че между бащата и синът избухнала свада. Двамата се сбили и младият мъж, който доскоро работел като готвач, размазал с камъни главата на родителя си.В компанията била и по-малката дъщеря на жертвата. Тя и приятелите обаче се намирали встрани от мястото, където се разиграла жестоката сцена.Цялото семейство живеели заедно в Сливен. Синът никога не е имал криминални прояви. До неотдавна работел като готвач в заведение в града. Отскоро бил безработен."На лицето ще бъде предявено обвинение за извършено убийство от син на баща, което се квалифицира като престъпление по чл. 116, ал. 1 т. 3 от Наказателния кодекс и се наказва по-тежко от убийството по чл. 115. Наказанието, което законодателят е предвидил е лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор и доживотен затвор без замяна", заяви говорителят на прокуратурата Ваня Белева, пише blitz.bg.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.