Заразените столични учителки отишли на разходка в Сърница, там пипнали вируса

https://crimes.bg/analizi/zarazenite-stolichni-uchitelki-otishli-na-razhodka-v-sarnica-tam-pipnali-virusa/28666 Crimes.bg
Заразените столични учителки отишли на разходка в Сърница, там пипнали вируса

15 са новите болни в Сърница, а от Смолян отчитат 30 нови случая, които са от Доспат, информира Нова телевизия.  Както БЛИЦ вече съобщи, новозаразените за последното денонощие по данните на Националния оперативен щаб, са 79.

Има и трима починали от коронавирус в страната за последните 24 часа.  Възрастовата граница на болните в Сърница е от 11 до 82 години. Състоянието на повечето е добро и не са настанени за болнично лечение. Само една жена е хоспитализирана. В работните помещения в цеха в Доспат условията са били изключително добри, но вярно в общите помещения е станал контактът и заразата, смятат от предприятието.   Вчера в Сърница са взети 59 проби. Днешните 15 положителни са от тях. Днес предстои да бъдат изследвани 10 контактни лица в града. От Областната управа в Пазарджик не мислят, че град Сърница ще бъде затворен, но призовават хората да внимават и да не посещават известно време язовира там. 

БЛИЦ припомня, че вчера стана ясно, че 3 учителки от столицата са заразени с COVID-19, след като са си направили бързи тестове. Оказва се, че те са посетили Сърница през последните дни и са се заразили с коронавирус.  "Учителките са били в Сърница и ще разберем каква е причината за ходенето им до там. Не сме направили все още епидемиологично проучване", заяви шефът на столичното РЗИ д-р Данчо Пенчев.  "Учителките са нарушили апела, който доцент Кунчев даде, да не се посещава това населено място", добави той. "Към момента ще бъде изследван целият персонал от 49 души. Детската градина ще работи, като двете групи, където са констатирани положителните проби, ще бъдат затворени за днес, докато излязат пробите на персонала", каза Пенчев. "Ако има други положителни проби на персонала, ще бъде затворена цялата детска градина", добави той.

"Нека да видим каква е ситуацията с персонала и ще преценим дали да тестваме децата. От утре ще се прави строг филтър за състоянието има. Контактни на болните жени са в едната група 10, а в другата група 15 деца", поясни той. Пенчев разкри, че учителките са посетили Сърница в петък и е интересно, че още във вторник дават положителна проба. "Може да са се заразили от другаде. Искаме да видим къде са били през последните дни", каза той.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.