Взривиха бомба в къщата на известен бг адвокат

https://crimes.bg/analizi/vzriviha-bomba-v-kashtata-na-izvesten-bg-advokat/42976 Crimes.bg
Взривиха бомба в къщата на известен бг адвокат

 

Това се случва за втори път

Бомба избухна в къщата на известен бг адвокат.

 

Става въпрос за самоделно взривно устройство, което е било взривено в селския имот на адвокат Красимир Босев, отбелязва конкурент. Случката се е разиграла в следобедните часове на вчерашния ден. От полицията уточняват, че сигналът е получен в 15.40 ч.

 

Живеещите в с. Войници алармирали, че бомба е гръмнала в двора на къщата на адвоката. За щастие няма пострадали в резултат на експлозията. Взривната вълна е счупила два от прозорците на къщата, която е била празна.

 

На място е бил извършен оглед в присъствието на представители на спецотряда за борба с тероризма. Иззети са различни части от самоделното взривно устройство. Образувано е досъдебно производство по случая.

 

Това не е първият път, в който адвокат Босев бива сплашван с бомба. Преди две години избухна бомба в гараж в центъра на Монтана, в който бил новият джип на адвоката. Гръмналата посред нощ бомба нанесла сериозни щети на намиращите се в блока жилища. Заради газификацията на сградата, ситуацията била критична.

 

Тогава бомбата не само предизвика пожар, а и предизвика взривна вълна, избила стъклата на някои от апартаментите в блока. Джипът на адвоката пък изгорял нацяло. Ударната вълна изхвърли една от гаражните врати на разстояние от около 10 метра. Бомбаджията вече е зад решетките. Става въпрос за известния с прякора си Баджика, който бе осъден на осем години лишаване от свобода.

Източник: blitz.bg

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.