Внимание! Плъзна поредната страшна измама в нета!

https://crimes.bg/analizi/vnimanie-plazna-porednata-strashna-izmama-v-neta/34324 Crimes.bg
Внимание! Плъзна поредната страшна измама в нета!

Бъдете особено внимателни


Този път става въпрос за „ефективно“ средство за борба с алкохолизма, забъркано с екстракти от билки, които “регенерират увредените клетки на черния дроб”.

 

Вещи в занаята търговци рекламират фалшивите продукти за “изцеляване”, пише Труд бг. Фирмата, която продава продукта Alkotox в България, е същата, която рекламира фалшивото мазило за болки в ставите Artrovex, а и методът на популяризиране е същият.

 

Отново с имейл в пощата, съдържащ препоръка да си закупим продукта. Цената за билките е промоционална според търговеца – само 69 лв., иначе струва 138 лв. – същата е цената и на фалшивия Artrovex.

 

Според рекламата на препарата, той премахвал жаждата за алкохол, регенерирал увредените клетки в черния дроб, извеждал токсините от организма и успокоявал нервната система. Формулата на Alkotox работела, благодарение на екстракт от мащерка, който подобрявал работата на стомашно-чревния тракт, както и екстракт от царевица, която имала детокс действие.

 

Посочват, че 90% от състава бил от растителни компоненти, а формулата била тествана и сертифицирана, но без прикачени документи за това. Схемата за продажба е една и съща, като при другите заблуждаващи реклами – докторът, който препоръчва продукта и твърди, че го изписва на всички свои пациенти, в случая Никонов А. А., “лекар-нарколог от висша категория”, не съществува.

 

Снимката му е свалена от сайт за платени кадри “Depositphotos”, в който абонаментът струва 29 долара на месец. Доволните клиенти, които са изцелени от продукта, са измислени персонажи. Един от тях – Сергей, който имал проблеми с алкохола и благодарение на продукта спрял да пие, всъщност се казва Олег и снимката му е открадната от руски сайт.

В статията истинският персонаж Олег участва в проект “Трансформацията”, в който мъже се преобразяват изцяло с нова прическа и се обличат в смокинги.

 

Потърсихме специалист за коментар на продукта: “Подобни реклами влияят на психологическо ниво като тушират същината на проблема и предлагат магическо избавление вместо цялостен подход”, обясни сертифицираният експерт по ароматерапия и есенциални масла Веселина Пенкова.

 

“Съставките, които са посочени, наистина извеждат токсините, но това не може да се случи с еднократен прием, като се продължава междувременно с голямата консумация на алкохол”, обясни още тя. Подобни добавки са допълващ подход и не е препоръчително да се смесват високоградусови питиета с лекарства и хранителни добавки, категорична е Пенкова.

 

Иначе според нея магарешкият бодил, например, наистина има свойството да извежда токсините от организма, но няма как да се справи, ако междувременно човекът продължи да злоупотребява. Сайтът е регистриран в Панама, което прави властите ни безсилни в този случай.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.