Внимание! От днес КАТ дебне за...

https://crimes.bg/analizi/vnimanie-ot-dnes-kat-debne-za/42891 Crimes.bg
Внимание! От днес КАТ дебне за...

 

Троянският проход остава затворен

 

Новата акция на КАТ, която е в ход от днес и ще продължи до 13 февруари.

 

Под прицела на пътните полицаи ще бъдат основно автобусите и товарните автомобили.

 

Акцията тече във всички страни, които са членки на Европейския съюз под егидата на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция - Roadpol.

 

В страната проверките ще бъдат осъществявани съвместно от екипи на КАТ и ИА „Автомобилна администрация“.

Нещата, за които ще следят контролните органи са броят пътниците, които се превозват ( да няма превишаване на допустимия брой), има ли претоварване, спазва ли се времето за почивки, както и скоростния режим. Освен това шофьорите ще бъдат тествани и за употреба на алкохол и/или наркотици.

 

Акциите с този режим са заложени в календара на Roadpol и се извършват по четири пъти годишно.

Честото й провеждане е породено от факта, че произшествията с участието на тежкотоварни превозни средства причиняват най-голям брой жертви, материални щети и травматизъм.

 

Припомняме, че проходите Шипка, Рожен, Превала и Петрохан остават забранени за МПС с тегло надхвърлящо 12 тона. До края на месец март остава в сила забраната за движение на МПС над 3.5 тона през прохода Вратник.

Пампорово и Дюлински също са забранени за движение на МПС над 3.5 тона. Забранен за движение на МПС над 10 т. е Твърдишкият проход. Троянският проход остава затворен за движение за всички.

Източник: vesti.bg

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.