Внимание! Нова измама набира скорост

https://crimes.bg/analizi/vnimanie-nova-izmama-nabira-skorost/38344 Crimes.bg
Внимание! Нова измама набира скорост

НК предвижда лишаване от свобода до 6 години за подобна измама

Напоследък измамниците стават все по-изобретателни. От МВР алармират, че в последно време нова измама набира скорост.

 

Мнима служителка на ВиК е обикаляла домовете на хората в Монтана и събирала пари за почистване на водомери. Пенсионер обаче не се хванал на въдицата, усъмнил се и се опитал да задържи жената.

 

Става дума за 41-годишна софиянка. В един от блоковете в Монтана успяла да вземе 10 лева от възрастна жена. В друг блок обаче ударила на камък – 79-годишен мъж поискал да провери тетрадката й, където трябвало да положи подпис. В този момент мнимата служителка тръгнала да бяга.

 

Мъжът я хванал за ръката, но не успял да я спре. За сметка на това обаче измамницата оставила чантата си, в която били личните й документи, ключове и тетрадка с адреси.

 

"Да, действително ние извършваме такава услуга – почистване на водомери. Всеки един наш служител, който има пряк контакт с клиентите, има карта, с която трябва да се легитимира. В нея има име, подпис, мокър печат и снимка. Препоръчваме на всеки абонат да изисква такава легитимация. Нямаме допълнителна информация за случая. Изпратихме наши инспектори, но жената беше избягала от адреса", обясни инж. Людмил Минев от ВиК – Монтана.

 

Той допълни, че са сигнализирали полицията за случая. Такава измама се случва за първи път от името дружеството в Монтана. 

По случая е образувано досъдебно производство за измама по член 209 от НК, който предвижда затвор до 6 години.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.