Възрастна жена стана жертва на крупна измама

https://crimes.bg/analizi/vazrastna-zhena-stana-zhertva-na-krupna-izmama/43065 Crimes.bg
Възрастна жена стана жертва на крупна измама

 

Работата по случая продължава

 

Възрастна жена падна в капана на крупна измама.

 

Тя се е превърнала в поредната жертва на измама от типа „съдействайте на полицаите“. С разследването на случая са се заели служителите от полицейското управление в Горна Оряховица. От там уточняват, че жената е на 84 години.

 

За времето от 12 до 14 април, непознат мъж е държал жената в заблуда. Той се е представил за полицейски служител и й е „разкрил“, че ще стане обект на телефонна измама. За да я „предпази“, жената трябвало да предаде спестяванията си на полицията, където да ги съхранят.

 

Жената повярвала и изтеглила парите си от банковата сметка в размер на 9 хиляди лева. Тегленето станало на два пъти като оставяла парите на различни места в Русе, спазвайки „полицейските“ указания. За да ги остави там, тя пътувала с такси от Горна Оряховица.

 

Едва по-късно тя се усъмнила в думите на непознатия мъж и сигнализирала в полицейското управление в Горна Оряховица.

Предстои материалите да бъдат изпратени по компетентност до Районната прокуратура в Русе.

 

От ОДМВР-В. Търново отново предупреждават гражданите да проявят по-голяма бдителност и да не се доверяват на случайни хора. Освен това не трябва да забравят и че полицията няма практика да съхранява парите на хората.

Източник: blitz.bg

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.