Убиецът на Милен Цветков ще се измъкне безнаказан с помощта на…

https://crimes.bg/analizi/ubiecat-na-milen-cvetkov-shte-se-izmakne-beznakazan-s-pomoshtta-na/42914 Crimes.bg
Убиецът на Милен Цветков ще се измъкне безнаказан с помощта на…

 

Всички са си наизустили добре урока

По всичко личи, че когато парите проговорят, дори и фактите мълчат.

 

Точно така се развиват и нещата с убиеца Кристиан Николов, който отне живота на журналиста Милен Цветков.

 

Припомняме, че Милен Цветков изгуби живота си в нелепа катастрофа навръх Великден, когато колата му бе пометена на червен светофар от дрогирания Кристиан Николов.

Въпреки бруталния инцидент, отнел човешки живот, изглежда милионерският наследник ще се размине с лека присъда.

 

Поне това сочи мрачната прогноза на юристи, близки до Милен Цветков, които следят изкъсо съдебния процес.

Припомняме, че срещу Кристиян Николов бяха повдигнати обвинения за предумишлено предизвикано ПТП. За такива случаи в закона е предвидено лишаване от свобода от 15 до 20 години или доживотна присъда.

 

Прокуратурата твърди, че Кристиан е осъзнавал, че рискува здравето и живота не само на себе си, а и на околните, ако шофира под въздействието на наркотици. Поради тази причина държавното обвинение настоява той да получи дългогодишна ефективна присъда.

 

И ето тук вече започва да се чува шепотът на парите. Кристиан Николов се е сдобил с удобни свидетели, които са натоварени със задачата да разколебаят тезата на прокуратурата, че е бил дрогиран. Припомняме, че след катастрофата в кръвта му бяха открити следи от три вида наркотици – марихуана, кокаин и амфетамин. Въпреки това приятели на келеша вече са наизустили скалъпена от адвокатите му история, които лансират в съдебната зала, въпреки, че са дали клетва да казват истината.

 

Приятелката на Кристиан – Симона Цанкова, както и десетина негови приятели твърдят, че той не бил употребяват наркотици от години. В този ред на мисли посочват, че по всяка вероятност някой го е надрусал без негово знание на частното парти, което се е провело вечерта преди фаталния инцидент на хижа на Витоша.

 

Николов пил шот „Йегермайстер“, от който се почувствал зле.

Това, което прави силно впечатление е, че приятелите на Кристиан, които свидетелстват в съдебната зала, дават идентични и очевидно предварително наизустени показания.

Разбира се основната цел е да бъде вменено на съда, че милионерският наследник е бил надрусан без неговото знание. Това далеч няма да е достатъчно да получи оправдателна присъда, но пък е повод да му бъде наложено най-ниското наказание от съдиите.

Близки до Милен Цветков алармират, че виновникът за смъртта му вероятно ще получи присъда под 10 години лишаване от свобода.

 

Това, което буди сериозни подозрения е фактът, че нито един от десетките наркодилъри, с които Кристиан Николов е комуникирал, не са били арестувани от прокуратурата. Те дори не са били разпитани.

В същото време данните от мобилния телефон на келеша сочат, че той си е поръчвал марихуана и кокаин ежедневно в периода между 11 и 19 април, когато уби Милен Цветков.

 

Така например в следобеда на 17 април, той си е напазарувал 5 гр. кокаин и 10 гр. марихуана.

Предполага се, че с дрогата са се почерпили заедно с приятелката му Симона по време на разгулното парти на Витоша.

 

И през следващите два дни милионерският наследник продължил да си пазарува наркотици. Последната му такава сделка била осъществена едва пет часа преди да предизвика свирепата катастрофа, която отне живота на Милен Цветков.

Кристиан си купил кристали и кокаин от дилър в столичния квартал „Дружба“. Заедно с него били наследникът на депутата Лъчезар Иванов (Лъчо Мозъка) – Георги Иванов и приятелката му Симона.

 

За съжаление обаче данните от телефона на Кристиан не могат да бъдат категорично доказателство, тъй като е писал с кодирани наименования наркотиците, които си е поръчал.

Припомняме, че Георги Иванов също е бил пряк свидетел на зверската катастрофа. Той обаче избяга веднага след пътния инцидент. Към днешна дата отново е извън България. При поредното му неявяване в съда стана ясно, че учи в чужбина.

 

Според твърденията на Симона, малко преди инцидента, компанията са били на гости в апартамента на Георги, намиращ се близо до НДК.

Предполага се, че именно там Кристиан е взел последната доза дрога.

 

Той е в ареста от 19 април м.г., след като дълго правеше опити да саботира разследването чрез процедурни хватки, подсказани му от неговите защитници.

Най-вероятно те отново ще поискат от съда клиентът им да бъде пуснат под домашен арест.

 

Припомняме, че до момента магистратите категорично отхвърляха исканията на келеша да се прибере у дома, за да учи за изпити.

 

Източник: Уикенд

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.