Топ криминалист с нова версия за стрелеца в метрото

https://crimes.bg/analizi/top-kriminalist-s-nova-versiya-za-streleca-v-metroto/41130 Crimes.bg
Топ криминалист с нова версия за стрелеца в метрото

Топ криминалист с нова версия за стрелеца в метрото

Топ криминалистът Ботьо Ботев коментира в ефира на Нова тв  случая с опита за убийство и последвалото самоубийство в столичното метро вчера. Основната версия е, че в основата на тази драма стои ревност.

Според Ботев в случая нещата се свеждат до нещо друго и около него все още има много въпросителни.

"Могат ли да се проведат действия а профилактика за тези неща. Аз мисля, че не", заяви криминалистът, цитиран от БЛИЦ.Според него никой не може да предвиди как би действал един човек.

Експертът добави, че много неща предстоят да се изяснят - дали извършителят предварително е проследил жертвата или са били заедно.

"Като се прави оценка на мястото, което е подбрал, по-скоро става въпрос за изблик на гняв. Ако той е целял убийство, е щял да избере друго място", добави Ботев.

Той е категоричен, че на ревностна основа се извършват убийства от мъже.

"Аз мисля, че в тази ситуация проблемно е мястото, което е подбрано. Психологията на конкретната личност е била ключова в случая.

Невъзможно е да стоят хора в градския транспорт, които да наблюдават за подобни случаи. Предприетите действия са били бързи и ефективни", добави криминалистът и допълни, че по-късно ще получат още информация.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.