Тихомир Дочев – Мравката главен свидетел срещу бандата на Мила Георгиева

https://crimes.bg/analizi/tihomir-dochev-mravkata-glaven-svidetel-sreshtu-bandata-na-mila-georgieva/37351 Crimes.bg
Тихомир Дочев – Мравката главен свидетел срещу бандата на Мила Георгиева

Известният в криминалните среди Тихомир Дочев – Мравката е сред основните свидетели по делото срещу бандата за поръчкови убийства на т.нар.  „Универсалните” . Дочев се прочу, след като беше съден, а след това и оправдан за убийството на Милчо Бонев – Бай Миле.

Тази събота специализираният съд разгледа искането на прокуратурата за постоянен арест на шестима от членовете на бандата на Мила Георгиева. Според разследващите тартори на бандата са  Мила Георгиева и синът й Мартин. Групата е действала от 2012 година и в нея са участвали постоянно десет души. За сега са задържани 8 души, а двама се издирват. Сред попадналите зад решетките освен Мила Георгиева е бившият й мъж Михаил Георгиев, както и родният й брат Ангел Ангелов.

Свидетелите по делото срещу бандата за мокри поръчки  са над 100.

„Знам за побоища, взривове, кокаин. Мила е мозъкът на групата, тя ги финансира. Равнопоставена е със сина си”, категоричен е таен свидетел номер 116.

Пак по свидетлски показния става дума и за склад с 2 хиляди саксии трева. Бившият съпруг на Мила - Михаил,отговарял за разнасасянето на дрогата и доставял оръжие. Максим Кулишев (доведеният брат на Мила и син на бившия митнически шеф Христо Кулишев) пък се грижел за производството на марихуаната, носил семена и торове. Разпространението на кокаина било поверено на Георги Божилов - Жоро Тениса. На последния  често му поръчвали и палежи, като за тях взимал по 2 хиляди лева. Мирослав Стоянов пък осъществявал взривовете.

 

Спецпрокуратурата поиска постоянен арест за шестима от общо осемте задържани преди дни. След близо шестчасово заседание в спецсъда петима от задържаните членове на бандата за мокри поръчки бяха оставени зад решетките. От членовете на бандата от Бояна единствено Ангел Ангелов, успя да се отърве, защото имал болно дете, за което трябвало да се грижи. В ареста са останали Мирослав Стоянов, Олег Попов, Георги Божинов, Антоний Янков.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.