Тече делото срещу Данчо Бомбата, подготвил атентат срещу Бойко Борисов

https://crimes.bg/analizi/teche-deloto-sreshtu-dancho-bombata-podgotvil-atentat-sreshtu-boyko-borisov/37438 Crimes.bg
Тече делото срещу Данчо Бомбата, подготвил атентат срещу Бойко Борисов

Преди събитията в Плевен той е бил разследван, съден и оправдан за взривяването на аптекарката Христомира Атанасова в София. Колев е бил два пъти и кандидат за кмет на Калофер.




Източник:




2015-01-24 13:23:00


Обществени теми


0

Прочетено: 247464

Кратка връзка








Днес в спецсъда се гледа делото срещу Йордан Колев, познат също като Данчо Бомбата, който през 2012 г. бе задържан при зрелищна акция в Плевен. Пред магистратите днес застанаха и неговите съдружници Красимир Славчев и Владимир Николов, които според обвиненията са подготвяли атентат в Плевен на 10 септември 2012 г., когато на посещение в града е бил премиерът Борисов.

Йордан Колев продал бомбата на тях двамата и им обяснил как да я задействат. На днешното заседание бе подложен на разпит и техният приятел Владимир Атанасов, който заяви, че никога не е ставал свидетел на разговори за взривни вещества. Той разказа, че заедно с Красимир и Владимир е ходил е Калофер при Данчо Бомбата, , но само за да се забаляват в неговата механа.

"Категорично не съм чувал да говорят за взривове", заяви пред съдията Владимир известен като Борията. Йордан Колев е запасен офицер, завършил военния университет във Велико Търново със специалност химия. Преди събитията в Плевен той е бил разследван, съден и оправдан за взривяването на аптекарката Христомира Атанасова в София. Колев е бил два пъти и кандидат за кмет на Калофер. 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.