Станишев с голям удар по БСП: Партията се герберизира!

https://crimes.bg/analizi/stanishev-s-golyam-udar-po-bsp-partiyata-se-gerberizira/34173 Crimes.bg
Станишев с голям удар по БСП: Партията се герберизира!

БСП се герберизира и се превръща в популистка партия. Това предупреди лидерът на европейските социалисти Сергей Станишев пред БНТ.

"В момента виждаме един опит да се преформатира БСП политически, да остави някакви свои ясни принципи и да бъде по-скоро популистка, аз дори говоря за герберизирането като поведение на БСП като послания, силоварски стил", коментира той.

Председателят на партията се поставя над конгреса, над Национален съвет, той е всевластна фигура, това е част от герберизацията, ако щете. Превръщането на БСП от демократична партия със спорове, но с механизми за корекции на лидера, в партия, където има един човек, една воля, един източник на власт, който налага на останалите своята воля, смята Станишев.

 

За Станишев обаче не стои на дневен ред въпросът да се кандидатира за председател на БСП. Той каза още, че се безпокои не от загубените избори на левицата, а от неспособността на партията да извлича поуки.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.