Стана ясна причината за по-малкото полицаи на протестите

https://crimes.bg/analizi/stana-yasna-prichinata-za-po-malkoto-policai-na-protestite/39193 Crimes.bg
Стана ясна причината за по-малкото полицаи на протестите

Напоследък заболеваемостта сред полицейските служители се е увеличила 

 

Вече е ясна причината, поради която полицейските служители, охраняващи протестите в София, ще бъдат намалени с около 1/3.

 

Като причина за това се посочва увеличената заболеваемост от коронавирус сред състава на охранителна полиция, който пряко участва в охраната на протестите в столицата в последните седмици, съобщи БНР.

 

В последната седмица са открити по пет-шест случая на ден на заболели полицаи.

Това обясниха източници от СДВР. Заедно с карантинираните, бройката на хората, които няма да могат да участват в охраната се увеличава значително.

 

Не се изключва и възможността да бъдат командировани и полицаи от провинцията.

Източници от МВР обясниха, че полицаите са затруднени да спазват противоепидемичните мерки в автомобилите и в микробусите, както и в самите кордони по време на протеста.

От МВР обясниха, че към момента няма данни за полицаи, които да са в тежко здравословно състояние.

 

Спешно съвещание е било свикано тази сутрин в СДВР заради рязко увеличение на случаите на корона вирус в столичната дирекция. През последната  седмица всеки ден има по 5 новорегистрирани, основно в охранителна полиция.

 

Междувременно в Стара Загора комисар Илиян Илиев началник на "Охранителна полиция" към ОДМВР заяви, че полицията няма да пусне протестиращите на магистрала "Тракия".

Мотивите, по думите на комисар Илиев са, да не се допуснат пътнотранспортни произшествия и инциденти, както и да се осигури нормалното пътуване на гражданите и транзитно преминаващите тежки автомобили.

 

"Магистралата е високоскоростен път, движението е с много висока скорост и излизането с по-ниска или несъобразена скорост може да доведе до тежки инциденти. Нашата цел е да ги избегнем и да осигурим нормално преминаване през Републиканската пътна мрежа", заяви той.

 

Комисар Илиев припомни, че шествието е преминало нормално по зададения маршрут, но протестиращите са обявили началото на гражданско неподчинение и са се отправили към аутобана. 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.