Смразяваща версия за убийството на IT специалиста Алена Щерк

https://crimes.bg/analizi/smrazyavashta-versiya-za-ubiystvoto-na-it-specialista-alena-shterk/43840 Crimes.bg
Смразяваща версия за убийството на IT специалиста Алена Щерк

 

Рангелов е категоричен, че не е замислено предварително

 

Появи се смразяваща версия за убийството на IT специалиста Алена Щерк.

 

След като безжизненото й тяло бе открито в неделния ден, някои подробности видяха бял свят. Оказва се, че IT специалистът е подавала три пъти сигнал до полицейските власти срещу експриятеля й Виктор Спига. Както бе обявено по-рано, именно той е основният заподозрян за извършеното убийство.

 

Адвокат Людмил Рангелов, който е ексследовател разкри в „Денят започва“, че на фона на тази информация мнозина ще си помислят, че МВР не си е свършило работата. Той обаче е категоричен, че нещата не стоят по този начин.

 

Първият сигнал е бил свързан с вербално насилие и органите на реда са предупредили Виктор със стандартните за такива случаи протоколи.

В същото време Щерк е била посъветвана да подаде жалба, за да се образува проверка. Тя обаче е пренебрегнала този съвет.

 

При подаването на следващия сигнал, Алена е била посетена от органите на реда, но Спига не е бил там.

При третия случай е била образувана. Рангелов е категоричен, че ако е имало достатъчно време, е щяло да бъде образувано и досъдебно производство по случая.

 

Той смята, че убийството на Алена е спонтанно. Според него си личи, че извършеното е импровизация и убиецът не е обмислял предварително какво и как да направи. Освен това не е взел мерки и да се укрие.

 

Според Рангелов до убийството се е стигнало заради изострянето на и без това емоционалните им отношения.

В заключение юристът посочи, че напоследък тежките престъпления в страната наистина са зачестили. Той отбелязва, че сред причините за това е утежнената социална обстановка. Тя несъмнено дава своя отпечатък върху криминогенния фактор като по този начин създава предпоставки за извършването на тежки престъпления.

Източник: blitz.bg

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.