Смразяваща версия за убийството на 17-годишния кърджалиец Тунджай в Копенхаген

https://crimes.bg/analizi/smrazyavashta-versiya-za-ubiystvoto-na-17-godishniya-kardzhaliec-tundzhay-v-kopenhagen/42432 Crimes.bg
Смразяваща версия за убийството на 17-годишния кърджалиец Тунджай в Копенхаген

 

Вероятно става въпрос за гангстерско разчистване на сметки

Появи се смразяваща версия за убийството на 17-годишния кърджалиец Тунджай Ердинч в Копенхаген.

 

Не е изключено младежът да е бил убит погрешка при кюрдско-арабска вендета.

Наетите двама килъри е трябвало да убият собственика на бръснарския салон в Копенхаген – Омар. Вместо него обаче, смъртоносният куршум уцелил тялото на чиракът му от България.

 

Това сочи новата версия за убийството на кърджалиеца в Копенхаген, коментират нашенци, живеещи в Дания и Швеция, отбелязва 24rodopi.com.

Един от нашенските гурбетчии има приятели в предградието „Розенгорд“ в Малмьо, наричано „гетото“. Именно там живее фамилията, поръчала ликвидирането на собственика на бръснарския салон.

 

„Тук живеят много иракски кюрди и араби. Човек от фамилията кюрди с арабска кръв е бил убит преди година-две и сега това семейство е наело убийци. В гетото говорят, че Омар Ямук – собственикът на бръснарницата, е доказано забъркан в убийството на техния роднина.По онова време Омар живеел в Швеция и след трагедията се е преместил трайно в Дания. Преди години пък Омар е живял и в Турция, където научил турски, на който език говорел и с кърджалиеца“, разказа нашенецът зад граница.„Официалната информация за такива кръвопролития е много оскъдна и в Дания, и в Швеция. Истината е, че и двете държави вече не са това, което бяха преди 20-30 години и вече не са безопасни територии, каквито бяха“, допълва нашенецът.Основната версия, по която работят разследващите убийството на Тунджай в Копенхаген, е гангстерско разчистване на сметки.Полицията в столицата на Дания продължава да търси информатори в рокерските групи, както и в средите на подземния свят, пише blitz.bg.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.