След ареста си Стайко Стайков звънял, че е отвлечен

https://crimes.bg/analizi/sled-aresta-si-stayko-staykov-zvanyal-che-e-otvlechen/34113 Crimes.bg
След ареста си Стайко Стайков звънял, че е отвлечен

Нови шокиращи подробности около ареста на Стайко Стайков излизат за първи път на бял свят.
Източник:
2019-12-05 12:41:00


Анализи


0

Прочетено: 56322

Кратка връзка
Нови шокиращи подробности около ареста на Стайко Стайков излизат за първи път на бял свят.

 

Когато бронираната му кола била спряна от органите на реда, синът на Миню Стайков се обадил на 112 и изненадващо обявил, че го отвличат. Може би много е объркал телефон 112 с едноименната песен на Галин, в която звучат следните реплики: "Всички ластици късам", "Влизам и бележа" и... "Коефициент на интелигентност 0". Номерът с "отвличането" явно му е запазена марка, защото в началото на миналата година, когато бе задържан, той обяви, че е бил пребит и похитен. Нещо, което не бе потвърдено от оперативните служби за сигурност и МВР. Тогава номерът мина и в комбинация с добре изготвена медицинска експертиза той не остана в килията, а под "Домашен арест". 

След като хватката с "отвличането" не сработила, Стайков дълго време отказвал да излезе от бронираната лимузина, като казал, че е "охраняемо лице". Наложило се той настоятелно да бъде помолен да излезе, а след това около китките му били сключени белезници. С новите "часовници" той бил отведен в санираната сграда на Четвърто РУ, където изкарал топла, но не толкова комфортна вечер без уиски и шам фъстък. Не му поднесли и кубински пури, но все пак изкарал нощта. Сутринта едва ли е по-малко приятно за Стайков, след като се очаква да му бъдат повдигнати нови обвинения. С тях той вече няма да има възможност да се прави на тарикат в столичните локали, където охраната му затваря всички подстъпи до санитарните помещения, за да може той да си разиграва коня. Припомняме, че Стайко Стайков е обвинен по дело за данъчни престъпления за почти половин милион лева, за участие в организирана престъпна група, за контрабанда на цигари и пране на пари. 

На 5 септември 2018 г., специализираната прокуратура започна разследване и влезе в офисите и на дружествата "Винпром Карнобат" ООД, "Сис Индустрийс" ООД и "Топаз Мел" ООД. Ден по-късно стана ясно, че Специализираната прокуратура е повдигнала обвинения на осем души за участие в организираната престъпна група, ръководена от Миню Стайков.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.