Ситуацията става много напечена, щом и Военното разузнаване…

https://crimes.bg/analizi/situaciyata-stava-mnogo-napechena-shtom-i-voennoto-razuznavane/39915 Crimes.bg
Ситуацията става много напечена, щом и Военното разузнаване…

Очевидно нещата са напът да излязат от контрол

Военното разузнаване на Чехия проговори за Трета Световна война.

 

Те предупредиха за сериозна заплаха, която е повече от реална. Това става ясно от отчета на Военното разузнаване на Чехия за 2019 г., публикуван във вторник.

 

В документа е отбелязано, че в момента глобалният конфликт е в „първи стадий”.

„Формира се светогледът на онези, които могат и желаят да участват активно в него (конфликта). Постепенно се определят технологичните инструменти, с които той може да се управлява“, казват авторите на доклада.

 

Според анализатори възможна причина за конфликта е съперничеството между САЩ, Русия и Китай. В отчета се говори и за намаляване на значението на международното право поради липсата на мирен диалог като начин за разрешаване на противоречията.

Авторите на доклада подчертават, че манипулирането на общественото съзнание също допринася за нарастването на напрежението.

 

Повече от очевидно е, че оттук нататък не ни чака нищо добро. припомняме, че тези дни се появи и съобщение за нов нелечим вирус, който носи смъртност в 90% от случаите.

На фона на развихрилата се епидемия от коронавирус учените предупреждават за появата на нов – Нипах.

 

Той е често срещан при прилепите в Бангладеш и Индия и може да се превърне в опасен щам, който да се разпространи бързо сред хората и да се превърне в смъртоносна болест, съобщава британското издание "Експрес“, цитирано от БГНЕС.

 

Нипах е включен в списъка на СЗО като един от 10-те патогени с най-висок приоритет, с които трябва да се справи спешно заради потенциалните щетите, които може да причини. Вирусът обикновено се предава на хора, консумирали плодове, върху които има слюнка от заразено животно. Към момента в света не съществува лекарство или ваксина срещу този вирус и нивото на смъртните случаи при заразяване достига 90 %.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.