Синът на убийцата на полицай Катя Лерца, извърши нечовешко престъпление

https://crimes.bg/analizi/sinat-na-ubiycata-na-policay-katya-lerca-izvarshi-nechoveshko-prestaplenie/39544 Crimes.bg
Синът на убийцата на полицай Катя Лерца, извърши нечовешко престъпление

Образувано е досъдебно производство

Четирима пловдивчани са в ареста след отвличане и гавра с 44- годишен мъж.

 

Гнусната история се е разиграла в петък срещу събота през нощта, а един от участниците в злодеянието е 22-годишният син на Катя Лерца, която уби с джипа си полицая Делян Палазов на бул. "Санкт Петербург", пише "Трафикнюз".

 

В основата на престъплението, което в последствие се разпростира върху няколко члена от Наказателния кодекс, стоят дълг от около 200 лева и липсваща моторна резачка. Макар и на пръв поглед причината да изглежда сравнително незначителна, тя довела до отвличане, грабеж, уронващи човешкото достойнство действия и дори закана за убийство. 

 

Жертвата е 44 - годишен пловдивчанин, който не работи никъде, но за сметка на това дължи пари на различни хора. Един от тях бил бащата на Костадин – син на осъдената шофьорка. В петък вечерта младежът и негови приятели ударили по няколко питиета и отишли да видят кога длъжникът ще си върне борчовете.

 

Намерили го в дома му и го поканили да се почерпят в ранчо, близо до ЖП линията в квартал „Тракия“.  След бутилка водка страстите се разпалили и Костадин започнал да упорства гостът да върне дълга. Мъжът обещал в понеделник да възстанови част от сумата и също така да каже в коя заложна къща е оставил моторната резачка. 

 

Това обаче не задоволило компанията, защото четиримата го качили в колата на единия и потеглили към хижа "Здравец". Там го набили, съблекли му дрехите, заплашвали го и дори един от похитителите уринирал върху него.  След това последвало предложение да го закарат до язовир "Антонивановци" /Въча/ , за да го хвърлят в него.

 

Идеята обаче се видяла прекалено радикална на останалите участници, които решили , че наказанието му е достатъчно, качили го гол в багажника на колата и го върнали в Пловдив. Изхвърлили го заедно с дрехите му в покрайнините на града и изчезнали.  В събота сутринта пострадалият отишъл в полицията и подал жалба.

 

Няколко часа по-късно четиримата похитители - Борис К. /44/, Стефан Х. /33/ , Йордан А. /32/ и Костадин К. /22/ били арестувани. Образувано е досъдебно производство, което се наблюдава от прокуратурата.

 

С постановление на наблюдаващия прокурор четиримата са задържани за 72 часа.  Катя Лерца бе осъдена на две години и четири месеца лишаване от свобода и излежава присъдата си в Сливен. Подсъдимата е лишена и от право да управлява моторно превозно средство за срок от четири години. 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.