Синът на един от най-богатите британски магнати се самоуби по изключително брутален начин

https://crimes.bg/analizi/sinat-na-edin-ot-nay-bogatite-britanski-magnati-se-samoubi-po-izklyuchitelno-brutalen-nachin/43571 Crimes.bg
Синът на един от най-богатите британски магнати се самоуби по изключително брутален начин

Проблемите му започнали в колежа

Полицейските власти във Великобритания приключиха разследването на смъртта на Александър Стърн - 36-годишния син на един от най-богатите хора в страната - магнатът Роналд Стърн.

 

Според съдебния лекар става въпрос за самоубийство. Самият Алекс имал от дълго време проблем с наркотиците, страдал и от депресия.  Александър Стърн изчезнал в началото на миналата година, тялото му било открито през април в Темза. 

 

Разследването открило, че младият наследник си взел такси от Лондон до село Сонинг, където бил видян за последно в кръчмата. След това отишъл до Темза, където се вързал с верига с бетонен блок и скочил във водата.  След като става ясно, че е изчезнал, полицията започва мащабно издирване, работи се дори по версията, че може да е бил отвлечен.

 

Когато тялото му най-накрая било открито във водата, било в значителна степен на разлагане, затова и съдебните лекари не можели да определят точната причина за смъртта, както и дали тя не е насилствена. 

 

Майката на Александър твърди, че като момче той бил весело и любопитно дете, но когато попаднал в колеж, започнали проблемите – пръскал пари като луд, започнал да взима и леки дроги.  В университета получавал щедри джобни от родителите си, но те не му стигали и той искал още и още. 

 

Започнал да работи в компанията на баща си, но дори и там нямал никакъв успех и предпочитал през по-голямата част от времето си да ходи по купони или пък да посещава скъпи курорти.  През последните четири години преди да вземе фаталното решение Александър изхарчил по-голямата част от наследството си за пътувания до Америка, Португалия, Испания и Мароко. 

 

Според майка му там започнал да се дрогира и психиката му се сринала.  Когато се прибрал във Великобритания, започнал да посещава група на анонимни наркомани, бил диагностициран и с циклофрения.  Малко преди да реши да се самоубие, Александър споделил с майка си, че няколко пъти стигал до моста на Темза и искал да скочи оттам, но не му достигнала смелост. 

 

Тя обаче решила, че това са поредните му опити да поиска още пари и не му обърнала внимание.

"Сега се обвинявам, все се надявах, че ще се промени, беше му свършила енергията и се чувстваше празен, но ние винаги сме му казвали, че няма да го изоставим", казва майката му. 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.