Симеон Дянков: До 2 години данъците в България ще скочат!

https://crimes.bg/analizi/simeon-dyankov-do-2-godini-danacite-v-balgariya-shte-skochat/40299 Crimes.bg
Симеон Дянков: До 2 години данъците в България ще скочат!

До две години данъците в България ще бъдат вдигнати, върви се натам. Такова мнение изказа от Вашингтон бившият финансов министър Симеон Дянков в ефира на bTV.

По думите му това ще случи поради тежката икономическа криза, предизвикана от COVID-19.  Според него по-вероятно е да се вдигне ДДС-то, защото у нас има изградени работещи механизми за неговото събиране и от него ще влязат повече приходи в бюджета.

В момента правителството тича след кризата, а причината е, че няма икономисти в самото правителство. Смятам, че би било редно кабинетът да се облегне и на други икономически експерти – такива, които са извън парламента, обясни Дянков.

По този начин бившият финансов министър смята, че хора с различни политически пристрастия ще дават идеи за мерки, които няма да са предизборно обвързани.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.