Серийни убийци.Недялко Димитров–Момата

https://crimes.bg/analizi/seriyni-ubiycinedyalko-dimitrov-momata/37461 Crimes.bg
Серийни убийци.Недялко Димитров–Момата

В криминалните хроники на България, в графата „серийни убийци”, попадат едва три случая – любовникът убиец Сократ Киршвенг, смъртоносният дует на Иван Серафимов и Людвиг Толумов, както и разкритият наскоро най-смъртоносен сериен убиец Недялко Димитров-Момата.




Източник:




2015-02-01 09:00:00


Личности


55

Прочетено: 974232

Кратка връзка








Недялко Димитров–Момата е безспорно най-смъртоносният сериен убиец в историята на България. Излежаващ в момента доживотна присъда без право на замяна, 46-годишният килър има доказани 8 убийства, но бройката им вероятно ще стане двуцифрена, защото Димитров продължава да разкрива нови свои престъпления от килията си в пазарджишкия затвор.

Момата е едновременно и наемен убиец за разчистване на сметки, както и безжалостен престъпник, когато реши да убива с цел грабеж. Спечелил си слава като Чистача на мафията, Недялко Димитров е отговорен за поне 2-3 от т.нар. знакови убийства в България. Паралелно с изпълняването на тези мръсни поръчки, серийният убиец ликвидира и по свое собствено усмотрение. Такъв е случаят с 67–годишния Баньо Банев от село Мусачево – убийството е извършено с цел грабеж. Пенсионерът има неблагоразумието да се похвали в селския хоремаг, че е успял да продаде голямо количество земи и още същата нощ Момата нахълтва в дома му и го разстрелва от упор с пистолета си марка „Парабел”. Дни след това убива и младо семейство от Димитровград пак с цел обир.

Психолозите и разследващите са категорични, че убиецът няма психически разстройства, а просто е зловещ социопат. „Не съм виновен, самият Господ Бог ми нареждаше да убивам”, споделя пред криминалистите маниакът. Пак по думите на килъра Господ си знаел работата и той просто изпълнявал Божията повеля. „Ако Бог е отредил на жертвите ми да живеят, щеше да направи така, че да не се срещнат с мен. Или револверът ми щеше да засече, или колата ми да закъса, така че да закъснея за убийството”, разказва Момата. Пак по негови признания по време на убийствата той изпитва силен оргазъм.

Недялко Димитров–Момата е роден на 9 февруари 1966 година в Кърджали. Официално в свидетелството му за раждане е вписана само майката, а бащата е неизвестен. Като юноша тренира 3 години щанги и е сред най-твърдия контингент на детските педагогически стаи и ТВУ–тата. С десетките си доказани и недоказани кървави убийства Момата най-вероятно ще бъде признат за най-бруталния и масов убиец в най-новата българска история.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.