Съдът за пореден път погали убиеца на Милен Цветков, но пък му отне...

https://crimes.bg/analizi/sadat-za-poreden-pat-pogali-ubieca-na-milen-cvetkov-no-pak-mu-otne/42936 Crimes.bg
Съдът за пореден път погали убиеца на Милен Цветков, но пък му отне...

 

Присъдата подлежи на обжалване

 

По всичко личи, че над Кристиан Николов, който уби журналиста Милен Цветков, предизвиквайки тежка катастрофа , са надвиснали много черни облаци.

 

СГС постанови 9 (девет) години затвор за Кристиан Николов, отбелязва БТА.

Освен това по решение на магистратите, той бе лишен от шофьорската му книжка за срок от 10 години.

Не на последно място трябва да отбележим, че подсъдимият ще трябва да заплати и разноските, направени по разследването и делото.

 

Магистратите посочват, че престъплението, извършено от Николов е непредумишлено. До него се е стигнало поради непредпазливост.

 

Иван Кучиев, който е прокурор по делото посочи, че подсъдимият е разбирал значението на деянието при извършването му и е могъл да ръководи своите постъпки.

Кучиев посочи, че шансът на втора инстанция прокуратурата да поиска по-тежка присъда, е много голям.

 

Припомняме, че първоначално прокуратурата поиска десетилетие и половина затвор за студента Кристиан Николов. Смекчаващи вината обстоятелства обаче бяха чистото му съдебно минало, както и фактът, че е опитал да помогне на пострадалия журналист.

 

Защитата на Кристиан Николов възнамерява да обжалва размера на наложеното му наказание. Адвокатът му Константин Николов призна, че очакванията му са били за между 6 и 8 години лишаване от свобода.

Източник: blitz.bg.

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.