Роми протестират - справедлива присъда за убиеца на 16-годишния Велин Стоянов

https://crimes.bg/analizi/romi-protestirat-spravedliva-prisada-za-ubieca-na-16-godishniya-velin-stoyanov/34566 Crimes.bg
Роми протестират - справедлива присъда за убиеца на 16-годишния Велин Стоянов

Около 600 души блокираха пътя към летище София на 05 март. Тълпата искаше справеливост за убийството на 16-годишния Велин Стоянов, по прякор – Жабата, който беше прострелян смъртоносно от охранител на депо „Подуяне”.След като погребението на 16-годишният Велин приключи, множеството се събра на ул. „ Източна тангента” и я блокира. Събралите се запалиха свещи в памет на Велин и паднаха на колене.Протестиращите скандираха „Искаме нашите деца да не бъдат на прицел” и „Убиец!”. Още в понеделник (4 март) ромите от столичния квартал „Христо Ботев” поискаха справедливо наказание за пазача, открил стрелба по Велин и неговия приятел - Камен.Инцидентът стана на 2 март в депото на столичния квартал „Подуяне”, когато Велин и приятелят му влезли, за да крадат релси и старо желязо. Охранителят Петко Еленков ги видял и открил стрелба по тях, като причинил смъртта на 16-годишното момче и ранил Камен в крака.В понеделник излезе информация, че на 50-годишният Еленков вече е повдигнато обвинение за убийство. Охранителят е служител на частната охранителна фирма „БОС-ИТ” ЕООД. В хода на разследването стана ясно, че той е използвал ловна пушка за стрелбата, а негов колега – пистолет.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.