Ревизоро бесен заради арестите в Басейнова дирекция-Пловдив

https://crimes.bg/analizi/revizoro-besen-zaradi-arestite-v-baseynova-direkciya-plovdiv/34414 Crimes.bg
Ревизоро бесен заради арестите в Басейнова дирекция-Пловдив

Той бе категоричен, че не му е приятно да остава без кадри

Министърът на околната среда и водите Емил Димитров, по-известен като Ревизоро е бесен заради арестите в Басейнова дирекция-Пловдив.

 

Той разкритикува вчерашната акция, при която бе задържана директорката на звеното Цветелина Кънева.  

 

По думите му сондажите са установени през 2003 г., а Кънева е на този пост от две години. Икономическа полиция не е заловила този, който не е закрил сондажите, не е заловила и този, които направи незаконното сметище и издавал фактура да загробва материали.  

Страда, този който е на Басейнова дирекция, каза още министърът пред БНТ.  

 

„Браво на икономическа полиция, браво, че там имаше въоръжени мъже. Предполагам, че тази жена с химикалката е могла да застреля някого или е била терорист. Решили са, извели са я. Нарочно не съм се обаждал да питам за детайли заради тези сондажи, които са в един от заводите.

 

Но те са установени от 2003 година. Тази жена е от последните две години, тя е създавала актове. Със същия успех шефа на РЗИ беше освободен, защото имаше сметища незаконни в реката, имаше други проблеми с опазване на околната среда. И аз помолих човек от София да напусне поста си - зам.-изпълнителен директор на изпълнителната агенция по околната среда и водите и да го изпратя в Пловдив, за да може да укрепи местното РИОСВ, за да работи.  

 

Както виждаме икономическа полиция не е заловила този човек, който не е закрил в завода сондажите , не е заловил и този, които направи незаконното сметище и издавал фактура за това да загробва там материали. Страда, този който е на Басейнова. Така са решили - не се бъркам“, заяви министърът.  

 

Ревизоро каза, че всеки момент трябва да се очаква шефът на РИОСВ - Пловдив, който от две седмици там е директор, да е отговорен, че години наред са депонирани отпадъци.  

 

„Искам да кажа, че още днес този човек го отзоваваме да си идва в София, няма нужда нещо да е траело 20 години и накрая да отиде някой, да състави актовете, да предприеме действия и той да се окаже виновен за това. Прибирам си го директора в София, връщам си го на мястото, на който е бил преди това“, възмути се той.  

 

На въпрос кой ще назначи на негово място министърът каза: „Ще намерим някой глупак като мен да оглави министерство или да оглави дирекция там, за да може след два часа да го арестуват него, за да покажат колко много се работи. Как не можаха да намерят този с депото, който и фактури е издавал?“.  

 

Той осъди ареста на Цветелина Кънева, който според него трябва да стресира системата. По думите му обаче сега има две дирекции, които няма да работят - в Пловдив РИОСВ и Басейнова дирекция и РИОСВ - Враца, където според Димитров има човек, който създава паника. Той заяви, че не може да освободи този човек, защото е назначен от премиера Борисов.  

 

"Не ми е приятно за оставам без кадри", заключи министърът.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.