Ръст на убийства, изнасилвания, нападения и кражби в България

https://crimes.bg/analizi/rast-na-ubiystva-iznasilvaniya-napadeniya-i-krazhbi-v-balgariya/43309 Crimes.bg
Ръст на убийства, изнасилвания, нападения и кражби в България

Над 4 пъти са се увеличили случайте на общественоопасните престъпления в България за последните 5 години.

Тази категория престъпления обхваща битови престъпления - кражби с взлом, нападения с цел кражба, нападения над жени от хора с психилогични проблеми.

Като причина за този ръст психилозите посочват нестабилната обстановка в страната, която се отразява негативно на бизнеса и води до множество фалирали частни фирми и загубени работни места.

Притиснати от безработица и ниско заплащане, хората най-често си стоят вкъщи, където в голяма част от семействата се получава негативна обстановка, породена от напрежение заради дългове, липса на пари за храна и други належащи нужди.

Този непрекъснат стрес става повод за отключването на крайни решения - самоубийство, убийство за пари, извършване на кражби и други.

Типичен пример за фатален край след сериозни финансови проблеми е случаят на семейство Тепавичарови от Пловдив, при който съпругът - 32-годишният Георги застреля в съня им съпругата си и двамата им сина на 4 и 8 години, след което се самоуби.

Повече са случая може да видите тук.

Ръст на психичноболните

Униформени полицаи в по-големите градове информират за многократно увеличаване на броя психичноболни, които се разхождат по улиците. По-голяма част от тях са нормални хора, които най-често по думи на техни съседи са загубили работата си и са отключили психично отклонение.

Висок ръст се наблюдава и при лица, които нападат самотни жени по улицата с цел опипване и сексуално задоволяване. Такива лица са изключително опасни и най-често нападат млади и слаби момичета и жени, които вървят сами по усамотени улици, ЖП прелези и други.

Самоубийство

2 пъти е скочило търсенето в Интернет на фразата "начини за самоубийство" за последните 10 години в България. То е последвано от фразите "най лесното самоубийство", "лесни начини за самоубийство", "методи за самоубийство" и "безболезни начини за самоубийство".

Най-честата причина за желание за самоубийство е липсата на финансови средства, последвана от проблеми в семейството или лични отношения.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.