Проф. Витанов: За да си тръгне пандемията, трябват над 3 млн ваксинирани българи!

https://crimes.bg/analizi/prof-vitanov-za-da-si-tragne-pandemiyata-tryabvat-nad-3-mln-vaksinirani-balgari/40198 Crimes.bg
Проф. Витанов: За да си тръгне пандемията, трябват над 3 млн ваксинирани българи!

 

Проф. Витанов е убеден, че повече хора трябва да се ваксинират!

„С ваксината срещу Ковид-19 ще смачкаме този вирус. Колкото повече хора се ваксинират, толкова по-бързо ще си отиде пандемията“, заяви математикът от БАН проф. Николай Витанов. 

 

Според него трябва да има поне два милиона ваксинирани, за да се усети ефектът от ваксината. А при над три милиона, проблемът ще започне да се решава напълно.

 

Проф. Ваитанов е категоричен, че е много рано за каквито и да било промени и отпускане на мерките. Броят на новозаразените и активните случаи е прекалено висок, за да се допуска такъв риск.

 

„Когато активните случаи паднат под 50 000 души, властите могат да се замислят за отпускане. В момента активните случаи са 88 000 и намаляват с около 1 000 на ден”, каза математикът.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.