Проф. Кантарджиев обяви кога ще отворят заведенията!

https://crimes.bg/analizi/prof-kantardzhiev-obyavi-koga-shte-otvoryat-zavedeniyata/40401 Crimes.bg
Проф. Кантарджиев обяви кога ще отворят заведенията!

 

За отварянето на ресторантите ще се мисли в началото на април, заяви Кантарджиев!

Проф. Тодор Кантарджиев не скри облекчението си, че тази седмица за първи път от много веме насам имаме под 100 болни на 100 000 души за период от две седмици.

 

„Това е много добре и дано да се задържи тази тенденция. Това обаче не зависи от нищо друго, освен от хората и тяхната дисциплина“, обясни Кантарджиев.

 

И припомни, че освен маските и дистанцията, е важно е редовното проветрение на помещенията – по малко, но на всеки 20 минути.

 

Колкото до ресторантите той е категоричен, че обсъждането и предприемането на постепенното им отваряне ще е в началото на април. И допълни, че заради новия щам разхлабването на мерките ще е предпазливо и на стъпки. 

 

Проф. Кантарджиев се надява да имаме около 1,5 - 2 милиона ваксинирани до края на август. По думите му, държавата ще търси и други варианти и ще закупи и други ваксини, сред които руска и китайска, обясни той пред БНР. 

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.