При акция в София откриха огромно количество фалшиви ковид сертификати

https://crimes.bg/analizi/pri-akciya-v-sofiya-otkriha-ogromno-kolichestvo-falshivi-kovid-sertifikati/42884 Crimes.bg
При акция в София откриха огромно количество фалшиви ковид сертификати

 

Обиските и проверките продължават

 

По време на проведена в София акция на Главна дирекция „Национална полиция“, са били открити огромно количество фалшиви ковид сертификати.

 

Те са открити в медицински център, работещ на два адреса в София, отбелязва БНР.

Акцията е стартирала около 10 ч. днес. По време на акцията униформените са открили повече от 3 хиляди сертификата. Те са били издадени на имената на граждани на Република България. Прави впечатление, че хората, на които са издадени сертификатите, са от пет области в страната. Открити са и 300 фалшиви сертификата, издадени на чужденци.

 

Обиските и проверките продължават.

При проверката е установено, че нито един от фалшивите ковид сертификати, издадени на чужденци, не е бил използван за влизане в България.

Към момента все още не е ясно дали сертификатите са за ваксинация или преболедуване.

 

Припомняме, че през януари криминалисти от полицейските управления в Смолян и Чепеларе, задържаха разпространител на фалшиви COVID сертификати в курорта Пампорово.

Спецоперацията бе проведена на 9 януари след сигнал за предстояща сделка.

 

48-годишниятАнгел М. от Хасково, който продаваше сертификатите бе задържан по време на получаване на сума в размер на 300 лева. Ангел работел в офис на частна лаборатория в курорта. По случая бе образувано досъдебно производство.

 

 

Източник: trud.bg

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.