Повратна версия! Чане не е убил жена си, застрелял е убиеца й (Разказ на свидетел на ужаса)

https://crimes.bg/analizi/povratna-versiya-chane-ne-e-ubil-zhena-si-zastrelyal-e-ubieca-y-razkaz-na-svidetel-na-uzhasa/34020 Crimes.bg
Повратна версия! Чане не е убил жена си, застрелял е убиеца й (Разказ на свидетел на ужаса)

Пет месеца след смъртта на Стоян Зайков–Чане родителите и близките му най-накрая се простиха с него.

 

Погребението се е състояло на 7 октомври, защото тогава тялото му е било предадено на семейството. „Нямах сили да го разпознавам. Само разбрах, че целият е бил в синьо мастило. Вероятно да не се различават куршумите“, казалпред Trafficnews бащата Георги Зайков.  

 

Над 100 коли и автобус докарали всички хора, които се сбогували със сина му, който в началото на май вдигна на крак целия ресурс на МВР в акция по издирването му. Зайков бе обвинен за разстрела на бившата му жена Милена Шишкова и неговия съсед Валентин Георгиев. Преследването вървеше без успех, докато на 29 май негов съгражданин го е предал на полицията, твърди изданието.  

 

Чане беше ограден, а след престрелка беше обявено, че се е самоубил. Очевидци разказаха, че са се чули поне 4 изстрела, докато според полицията са три. Официалната версия на МВР бе, че  Зайков се е прострелял смъртоносно с преправена ловна пушка в гърдите, след като е бил обсаден.  

 

Тялото му остана в камера на Съдебна медицина от края на май до началото на октомври заради допълнителни експертизи, според обясненията на прокуратурата. След погребението на Чане хората от Костенец се отпуснаха и разказаха, че е имало свидетел на убийството на Милена. При това неговата версия е коренно различна от огласената от полицията.

 

Свидетелят видял вечерта на 8 май пред къщата на Шишкова две коли с транзитни номера. От едната излязъл Валентин Георгиев, за когото местните хора твърдят, че продавал наркотици заедно с Милена, за което Чане знаел и бил категорично против. Версията на свидетеля е, че именно Валентин е убил жената, която преди това се обадила на Стоян да дойде.   

 

Когато Зайков дошъл, той бил пребит от Валентин и съучастниците му. Затова избягал същата вечер, а три дни по-късно се върнал и застрелял Георгиев, отмъщавайки за Милена.  

 

Интересна подробност е, че Чане е бил на дискотека в Ихтиман с Милена 5 дни преди убийството, което оборва тезата, че са били жестоко скарани и той е планирал да я убие. На 29 май, когато Стоян Зайков издъхна от куршум в гърдите, разследващите обявиха, че са направили всичко възможно да бъде задържан жив. Много от хората в Костенец обаче не повярваха, че той може сам да е сложил край на живота си. Преди това те се съмняваха и Чане да е застрелял Милена.

 

Техният син Стивън също отказва да повярва, че баща му е убиец. 15-годишният младеж бил силно привързан към своя родител, който успя да му остави бележка, че много го обича, докато се криеше от полицията..

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.