Потвърдено! Антон Божков арестуван за пране на пари

https://crimes.bg/analizi/potvardeno-anton-bozhkov-arestuvan-za-prane-na-pari/38495 Crimes.bg
Потвърдено! Антон Божков арестуван за пране на пари

"Антон Божков е обвинен за участие в престъпна група с цел изпиране на пари. Той е със заповед за задържане до 72 часа. Предстои внасяне на искане за взимане на най-тежката мярка - задържане под стража, като това най-вероятно ще стане на 4 март", това заяви говорителят на главния прокурор Сийка Милева по повод информацията от по-рано днес, че синът на Васил Божков бе привикан в следствието.




Източник:




2020-03-02 18:55:00


Анализи


0

Прочетено: 294840

Кратка връзка








"Антон Божков е обвинен за участие в престъпна група с цел изпиране на пари. Той е със заповед за задържане до 72 часа. Предстои внасяне на искане за взимане на най-тежката мярка - задържане под стража, като това най-вероятно ще стане на 4 март", това заяви говорителят на главния прокурор Сийка Милева по повод информацията от по-рано днес, че синът на Васил Божков бе привикан в следствието."Няма значение кой от е от близкото обкръжение на Васил Божков и кой е от далечното обкръжение - ако се съберат нови доказателства за престъпление ще има още обвиняеми", допълни Сийка Милева. Това се случи на извънреден брифинг, на който прокуратурата даде извънредни подробности за проведената акция в Басейнова дирекция-Пловдив, която се проведе в края на миналата седмица и за която първо БЛИЦ съобщи. От прокуратурата казаха и какви са обвиненията, повдигнати до момента.  "Разпитани бяха много свидетели, включително и пострадали от действията на престъпната група. На три лица, които са задържани, са повдигнати обвинения", заяви коментира Антон Славчев, който е зам.-председател на КПКОНПИ.По думите му има още много работа и не е изключено обвиняемите лица да станат повече. "В КПКОНПИ е сполучен сигнал. След него са събрани необходимите доказателства, с които са сезирали прокуратурата", заяви пък Кирил Пейчинов - говорител на специализирана прокуратура."Директорката е обвинена за участие в престъпната група. Тя е уволнявала всички, които не са изпълнявали указанията й. И на другите две лица, които са задържани, са повдигнати същите обвинения", зави говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.